Wczoraj o 23:00 Polsat News pokazał specjalne wydanie "Informacji dnia". Program trwał około 15 minut dłużej niż zwykle. Program prowadziła Ewa Gajewska. Gościem w studiu był Bogusław Chrabota, który akurat był pod ręką, bo chwilę wcześniej prowadził "WOK". Ewa Gajewska przedstawiła go jako redaktora naczelnego "Rzeczpospolitej", ale pan Bogusław zaraz dodał, że jest również kolegą pani Ewy z Polsat News .
Wydanie specjalne dotyczyło wizyty ABW w siedzibie "Wprost". Na miejscu był Andrzej Wyrwiński. Oczywiście, ten temat poruszano już we wcześniejszych programach, ale dopiero o 23:00 cały program był poświęcony temu tematowi.
Samo wydanie specjalne byłoby przeze mnie ocenione na 5, ale nie mogę ocenić go na 5, bo ocenę zaniżył pan operator kamery Polsat News, który był w siedzibie "Wprost". Zachowywał się tak jakby był pierwszy dzień w pracy. Nie potrafił się odpowiednio ustawić, przez co np. gdy przemawiał pan Latkowski, to odsunął się na same tyły grupy dziennikarzy. I dlatego Polsat News miał najgorszą relację. Na dodatek później coś walnęło z dźwiękiem. Może dlatego, że pan Andrzej był z mikrofonem tuż przy panu Latkowskim, a pan operator latał sobie po "tyłach". Już pomijam, że wcześniej filmował nogi i w ogóle zachowywał się jakby miał pierwszy raz kamerę w rękach. A gdy operatorzy TVN24 i TVP Info weszli do pokoju, gdzie był pan Latkowski i funkcjonariusze, operator Polsat News stał sobie przed drzwiami i filmował nie wiadomo co.
Nie wiem, co to miało być, ale proszę tego pana nie wysyłać więcej na takie akcje.
redakcja tvpolsat.info