Kanały Grupy TVN Discovery

Awatar
redakcja tvpolsat.info
02-02-2015 00:55

Dawno nic nie pisałem o NTL-u, to wspomnę, że jakiś czas temu wprowadzono wreszcie oznaczenia wiekowe. Troszkę brzydkie, niewycięte.
MN dodał/a następującą grafikę:
ntloznacz1.jpg
Awatar
bardzo ważna osoba
04-02-2015 23:30

iTVN Extra - nowy kanał tematyczny TVN

Grupa TVN w środę 4 lutego br. uruchamia iTVN Extra - drugi kanał dla Polaków mieszkających zagranicą. Stacja emitować będzie m.in. pozycje z kanału TTV i stacji tematycznych platformy nc+.

- Uruchomienie kanału iTVN Extra świadczy o naszym zaangażowaniu w budowanie silniejszej i wyraźniejszej obecności iTVN w środowisku cyfrowym oraz wzmocnienie wizerunku iTVN jako kanału pierwszego wyboru dla polskiej społeczności zamieszkałej zagranicą - mówi Christian Anting, dyrektor ds. strategii w Grupie TVN.

iTVN Extra emitować będzie m.in. polskie programy rozrywkowe, lifestylowe, filmy dokumentalne (o historii, kulturach itp.), wiadomości biznesowe i zagraniczne, a także filmy animowane i bajki.

Kanał rozpoczyna nadawanie w środę 4 lutego br. Stacja dostępna będzie na razie jedynie w Stanach Zjednoczonych na platformie Dish Network oraz w ofercie niemieckiego operatora Wilhelm.tel. W Polsce nie będzie można go oglądać.

Dyrektorem zarządzającym iTVN Extra jest Łukasz Frątczak, który odpowiada także za kanał iTVN. Stacja ta istnieje od 2004 roku i nadaje programy i seriale z oferty TVN, TVN Style czy TVN Turbo. iTVN oglądać można m.in. w Stanach Zjednoczonych, Niemczech, Wielkiej Brytanii, Francji, Kanadzie i Australii (w Polsce też nie jest dostępny).

Logo i oprawa graficzna iTVN Extra zostały zaprojektowane przez agencję Luxlotusliner z Monachium we współpracy z działem autopromocji TVN.

[right]źródło: Wirtualnemedia.pl[/right]
[justify]Moim zdaniem ciekawy pomysł. Nie jakaś kopia iTVN-u z tym samym, ale w innej kolejności w ramówce, a coś rzeczywiście nowego i uzupełniającego. Przynajmniej Polonia będzie miała urozmaiconą ofertę. Zaciekawiła mnie ostatnia kwestia, czyli oprawa graficzna, bo logo znalazłem.
[center]
i.imgur.com/e2Z7VFh.jpg

kliknij, aby powiększyć[/center]
Ciężko jest zdobyć jakieś materiały z jakiejś autopromocji czy czegoś podobnego, ale z tego co kojarzę, to jest to chyba to samo co TVN, ale z podmienionym logo, jeśli chodzi o iTVN.[/justify]
Dodam jeszcze kilka informacji odnośnie iTVN Extra.
W ramówce znajdą się m.in.: DeFacto, Biznes dla ludzi, Bagaż osobisty, Kossakowski. Szósty zmysł, Początki polskiej awiacji, Męska inicjacja, Blisko ludzi, Express, Uwaga! po Uwadze.

Parametry techniczne:
Eutelsat HOT BIRD 13C (13°E)
tp. 16
(11,508 GHz, pol. V, SR: 27500, FEC: 3/4, DVB-S2/8PSK)

ID: test5
PID V: 527
PID A: 750/751 (AC-3)
PID PCR: 527
SID: 15816
PID PMT: 45
Provider: nc+
Kodowanie: Conax (CAID: 0B02)
Awatar
redakcja tvpolsat.info
05-02-2015 00:15

Gdzie można zapoznać się z ramówką tego kanału? Czy na razie nigdzie icon_wink?
Awatar
bardzo ważna osoba
05-02-2015 00:20

Jak się rozglądałem, to znalazłem tylko te propozycje. Nigdzie na stronach TVN-u nie znalazłem niczego innego. Nie ma (jeszcze) nawet wymienionego kanału, czy w stopce czy jakichś innych odnośnikach. Na stronie iTVN również. Na stronie DISH kanał nie został jeszcze dopisany do opisów. Widnieje tylko na stronie tego niemieckiego operatora.

Co do ramówek, to z ciekawości sprawdziłem także iTVN. Zauważyłem, że ramówka dla Nowego Jorku, Chicago i Toronto jest inna od tej dla Berlina, Paryża, Londynu i Melbourne. Czyli to zapewne jest ten iTVN West. Dziwne, że traktują to jako to samo, skoro układ ramówki jest inny. Chyba, że niczym poza tym, się nie różnią, chociaż są dwie odrębne koncesje.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
05-02-2015 00:23

Czyli właściwie mają już trzy kanały przeznaczone wyłącznie dla Polonii icon_wink.
Awatar
bardzo ważna osoba
05-02-2015 01:01

Takie 2+1, czyli jeden kanał w dwóch feedach z innym układem ramówki oraz jeden całkiem odrębny z własną ofertą.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
05-02-2015 15:18

Program kanału iTVN Extra: http://itvnextra....am-tv.html.
Awatar
bardzo ważna osoba
05-02-2015 15:35

Czyli to takie iTTV (TTV International), ale coś z kanałów nc+ też się znajdzie.

Tak sobie pomyślałem, że skoro w ramówce iTVN Extra jest większość programów z TTV, to w Polsce TTV mógłby się także po prostu nazywać TVN Extra icon_green
Udostępnij ten temat