Kanały Grupy TVN Discovery

Awatar
bardzo ważna osoba
04-06-2013 19:22

W TVN CNBC nie dzieje się zbyt dobrze.
frown

[justify]Informacyjna telewizja TVN CNBC w maju 2013 roku wprowadziła pierwsze cięcia w swojej ramówce - zmniejszono wtedy liczbę programów na żywo. Nadawca szuka jednak kolejnych oszczędności, m.in. ograniczając liczbę produkcji z własnego studia. Od 3 czerwca br. wieczorne wydanie magazynu Bilans realizowane jest ze studia TVN24, a także przygotowywane przez pracowników tej stacji.

Program Bilans (emisja o 22:00) nadawany jest obecnie ze studia TVN24 i realizowany przez pracowników TVN24. Studio jest wówczas wolne, bo TVN24 (TVN24 HD) nadaje wtedy Szkło kontaktowe z wirtualnego studia. Bilans skrócono do 50 minut, by załoga TVN24 mogła przygotować studio do programu Dzień po dniu na antenę TVN24 i TVN24 HD (23:00).

Według nieoficjalnych informacji serwisu portalmedialny.pl, cięcia w TVN wiążą się także ze zwolnieniami pracowników. Kilka osób już pożegnało się ze stacją.

Pod względem oglądalności biznesowy kanał TVN traci widzów i przegrywa ze swoim konkurentem - kanałem Polsat Biznes. W maju 2013 roku TVN CNBC oglądało średnio 2 tys. widzów (spadek o 35 proc.), a konkurencyjny Polsat Biznes 4 tys. widzów (wzrost o prawie 300 proc.). Z kolei w grupie komercyjnej TVN CNBC ogląda 981 widzów (spadek o ponad 40 proc.), a Polsat Biznes 1,8 tys. widzów (wzrosty o ponad 400 tys. widzów) [dane za media2.pl].[/justify]

źródło: satkurier.pl
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
04-06-2013 19:27

Polsat Biznes dołożył się do tych zmian icon_lol
Awatar
redakcja tvpolsat.info
04-06-2013 19:29

Brawa dla Polsat Biznes - w maju już 4 tys. widzów i prawie 2 tys. w komercyjnej icon_smile. Ale nie ukrywajmy - to zasługa tego, że teraz stacja kieruje swój program do każdego widza, a TVN CNBC kieruje program do określonej grupy odbiorców. Po prostu - do Polsat Biznes przyciąga formuła "biznes&life".
Awatar
bardzo ważna osoba
04-06-2013 19:40

Oby jednak nie postanowiono zamknąć TVN CNBC. Telewizja o takim profilu też jest moim zdaniem potrzebna. Osoby, które się tym interesują lub działają w tej branży powinny wiedzieć co się dzieje na rynku okiem doświadczonych dziennikarzy znających się na tym. Wydaje mi się, że błędem jest też kodowanie sygnału tego kanału, jak i w ogóle wszystkich kanałów informacyjnych, które przecież nie emitują żadnych transmisji objętych licencjami, a jeżeli tak się zdarzy, to wystarczy kodować ten dany program.
wink
Awatar
ekipa moderatorska
04-06-2013 21:53

TVN jest w stanie zamknąć tą stację, jak wyniki dalej spada. Oni nie będą utrzymywać nierentownej telewizji. Polsat tak robił z Tv Biznes. A jeżeli jeszcze odchodzą dziennikarze to poziom stacji spadnie,a więc kolejni widzowie odejdą.
Awatar
bardzo ważna osoba
09-06-2013 18:00

Agustin Egurrola nowym jurorem "Mam Talent!"

Agustin Egurrola dołączył właśnie do zacnego grona jurorów "Mam Talent!". Choreograf zastąpił Roberta Kozyrę, który był związany z show przez dwie ostatnie edycje.

źródło: mamtalent.tvn.pl

Moim zdaniem Robert Kozyra był całkiem dobrym jurorem. Foremniak mogliby wyrzucić, bo jest nudna, nic jej się nie podoba, a zna się na rzeczy, jak ja o medycynie.
wink
Awatar
redaktor tvpolsat.info
zwycięzca quizu
24-06-2013 03:40

W czerwcu kanał TTV pobił kolejny rekord oglądalności icon_wink
Kanał TTV bije kolejne rekordy oglądalności. W drugim tygodniu czerwca procentowy udział w grupie komercyjnej wyniósł 1,15%, co daje najwyższy wynik w historii stacji.
TTV ciągle poprawia swoje wyniki oglądalności. W czerwcu 2012 roku udział kanału w rynku wynosił 0,24%, w 2013 roku to już 1,15%, wzrost jest zatem znaczący.
icon_arrow http://prasa.tvn....90858.html

Widocznie nie jest taki zły ten kanał, skoro regularnie notuje wzrost oglądalności, chociaż ja niezbyt często go oglądam icon_wink Pewnie obecność tego kanału w DVB-T też robi swoje wink
Awatar
bardzo ważna osoba
24-06-2013 11:55

Przede Wszystkim obecność w DVB-T robi swoje
Udostępnij ten temat