Kanały Grupy TVN Discovery

Awatar
redaktor tvpolsat.info
14-10-2013 19:07

W necie śmieją się z pewnej pani, która niby to grała na gitarce podczas dzisiejszego Dzień Dobry TVN, więcej TUTAJ icon_smile

PS. To ja już kompletny amator a bardziej umiałbym ściemniać, że niby gram i nikt by się nie skapnął icon_green
Awatar
bardzo ważna osoba
27-10-2013 22:25

Nowy TVN Player!

TVN Player, po około miesiącu testów, wystartował dziś w zupełnie nowej, odświeżonej odsłonie. W pracach nad nowym serwisem pomagało wielu użytkowników (zanotowano ponad 200 tysięcy zalogowanych), zostawiając cenne opinie, z których część została wdrożona.

Z okazji startu nowej wersji na użytkowników platformy czeka wiele niespodzianek - m.in. dodatkowe pozycje programowe dla zalogowanych! Od dziś osoby zarejestrowane w serwisie będą mogły cieszyć się oglądaniem odcinków kultowej "Peppy" oraz popularnych i przezabawnych animacji zagranicznych producentów - "Bernarda" i "Niezwykłych przypadków Przyssawek".

Dlaczego jeszcze warto się zalogować? Daje to także możliwość skorzystania z nowych, ulepszonych funkcjonalności. Absolutną nowością na platformie jest Mój player, czyli osobista strefa w serwisie, mająca zapewnić użytkownikom jak najszybsze i najłatwiejsze dotarcie do programów, które oglądają najchętniej. W strefie Mój player pojawią się tytuły dodane do "Ulubionych", będzie tam można skorzystać z funkcji "Kontynuuj oglądanie" oraz uzyskać dostęp do "Rekomendowanych", czyli programów wyselekcjonowanych specjalnie pod kątem preferencji konkretnego użytkownika.

TVN Player daje użytkownikom możliwość stworzenia własnej, niepowtarzalnej ramówki oraz oglądanie ulubionych programów w dowolnym miejscu i najdogodniejszej porze.

Aby ułatwić użytkownikom poruszanie się po serwisie, przygotowano nowoczesny, intuicyjny interfejs, stworzony w oparciu o wiedzę specjalistów z branży UI (User Interface) i preferencje użytkowników, biorących udział w testach i warsztatach. Wprowadzono także podział na strefy brandowane Kanałów TV, umożliwiające szybki i łatwy dostęp do programów z danego kanału tematycznego.

Już teraz zapraszamy do korzystania z nowych możliwości tvn player i życzymy miłego oglądania!

źródło: tvnplayer.pl

Wszystko ładnie, fajnie, ale mogliby zrezygnować z odtwarzacza Microsoft Silverlight, który tępo dostosowuje jakość materiałów do prędkości łącza oraz najbardziej to powinni pomyśleć o aplikacji na komputery.
wink
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
03-11-2013 10:12

Katarzyna Zdanowicz prowadziła dzisiaj serwisy informacyjne w Dzień Dobry TVN . icon_smile
Awatar
ekipa moderatorska
15-11-2013 14:15

Pojawił się cennik reklam TVN na grudzień i są 2 ciekawe rzeczy. \
Po pierwsze faktycznie będzie Sylwester na żywo, ale z reklamami. Polsat i TVP2 nie dają reklam.
I druga sprawa, to Wawa Non Stop będzie emitowana cały czas również w Boże Narodzenie i Wigilię. Robią wszystko aby ten program dalej pociągnąć.
rozkręcam się
21-11-2013 12:32

Faktycznie interesujące kwestie. Szczególnie aspekt reklam podczas Sylwestra na żywo, który może bardzo niekorzystnie wpłynąć na jego oglądalność.
Awatar
redaktor tvpolsat.info
zwycięzca quizu
22-11-2013 16:15

TVN 24 Biznes i Świat prezentuje nowe logo i projekt studia icon_wink
TVN24 potwierdza, że od 1 stycznia 2014 roku TVN24 Biznes i Świat zastąpi TVN CNBC. Stacja podała jednocześnie informację o składzie kierownictwa redakcji oraz zaprezentowała nowe logo i projekt nowoczesnego studia.

[center]
www.img.pl/square/ngZd.jpg
[/center]

TVN24 Biznes i Świat będzie kanałem o tematyce rynkowej i międzynarodowej, powstałym w wyniku przekształcenia TVN CNBC i posiadającym wyjątkową ofertę informacyjną dla osób zainteresowanych wiadomościami gospodarczymi i zagranicznymi. Widzowie otrzymają innowacyjny przekaz informacyjny autorstwa uznanych dziennikarzy i redaktorów, którzy będą analizować, w jaki sposób wydarzenia światowe wpływają na polską gospodarkę i na życie Polaków.

"Uruchomienie TVN24 Biznes i Świat jest odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie na wysokiej jakości treści o tematyce międzynarodowej. Coraz większa grupa widzów dostrzega, jak istotne są nasze powiązania gospodarcze i polityczne z Europą i resztą świata. Jednocześnie na rynku istnieje luka - media elektroniczne oferują bardzo mało relacji z wydarzeń za granicą podawanych z polskiej perspektywy. TVN24 Biznes i Świat będzie dostarczać widzom najnowsze wiadomości i informacje z rynków finansowych, konkurując z kanałami zagranicznymi, stanowiąc wzór na polskim rynku." - powiedział Adam Pieczyński, członek zarządu TVN ds. programów informacyjnych oraz redaktor naczelny TVN24 i TVN CNBC.
Ĺšródło [bcolor=#ffff99]icon_arrowbiznes.pl[/bcolor]

Czyli jednak postanowili korzystać ze skrótu BIŚ w logotypie, który jest bardzo podobny do loga TVN 24 icon_wink Ciekawe jak będzie się prezentowała oprawa graficzna tego kanału wink
Awatar
bardzo ważna osoba
22-11-2013 18:00

Bo to jest logotyp TVN 24, ale lekko zmodyfikowany, czyli usunięto jednego "ząbka" i dodano podpis BiS oraz zmieniono barwę. Natomiast co do oprawy graficznej, to będzie ona zawierała elementy wspólne z logotypem kanału TVN 24, a jednocześnie zawiera odniesienia do tematyki biznesowej i międzynarodowej. Mam nadzieję, że w ekipie TVN 24 Biznes i Świat od spraw biznesowych pozostaną Paweł Blajer, Marek Tejchman czy . Fajnie, że Rafał Wojda czy Jacek Pałasiński będą jednymi z komentatorów. Myślę, że także wysłannicy zagraniczni Faktów TVN będą relacjonować jakieś wydarzenia dla serwisów.
wink

Sam kanał oceniam jako bardzo dobry projekt, który może się udać, ale z drugiej strony to szkoda, że doszło już do tego, czyli rezygnacji współpracy z CNBC. Pewnie jest jedno - mnie jako widzą już mają. Szkoda także, że nie będzie już od samego początku TVN 24 Biznes i Świat HD. Nowe kanały powinno już się uruchamiać w obu wersjach jakości. Zwłaszcza, że przebudowywane jest studio, w którym już mogli dać parę kamer HD.
wink
Awatar
bardzo ważna osoba
22-11-2013 20:10

Czy tylko ja widzę tam TVN24 BIS? icon_lol
Udostępnij ten temat