Kanały Grupy TVN Discovery

Awatar
ekipa moderatorska
23-01-2015 11:15

Najsłabsze wyniki spośród kanalów TVN miał i w dodatku oglądalność jeszcze spadała. Słabsze jest Mango, ale to inny typ kanalu.
Awatar
bardzo ważna osoba
23-01-2015 11:43

Emil napisał(a):

Wkrótce start TVN Meteo Active! Powstanie z przekształcenia TVN Meteo.

Grzegorz Płaza, były dyrektor programowy nc+, zostanie szefem kanału TVN Meteo Activ, który powstanie z przekształcenia stacji z TVN Meteo - ustalił nieoficjalnie portal Wirtualnemedia.pl. Nowy kanał ma ruszyć wiosną tego roku.

Jak wynika z naszych informacji, Płaza już pracuje w Grupie TVN nad projektem ramówki TVN Meteo Activ. Ma to być stacja łącząca serwisy i programy o pogodzie nadawane teraz w TVN Meteo z kontentem dotyczącemu m.in. sportu, zdrowego trybu życia, fitnessu czy spędzania wolnego czasu.

Programy o takim charakterze pierwotnie miały znaleźć się w nowym kanale TVN Sportive, ale Grupa TVN zmieniła zdanie i poprosiła KRRiT o zawieszenie postępowania dotyczącego przyznania koncesji dla tej stacji. Uznano, że lepszym rozwiązaniem będzie wzmocnienie tego typu kontentem ramówki istniejącej stacji pogodowej. Spółka cały czas czeka na zgodę Krajowej Rady na zmianę nazwy TVN Meteo w TVN Meteo Activ.

Grzegorz Płaza ostatnio był dyrektorem programowym platformy nc+. Z firmą rozstał się w połowie ub.r., ale już wiosną ub.r. zastąpiła go na tym stanowisku Anna Limbach-Uryn. Wcześniej Płaza pracował jako dyrektor programowy platformy n i szef kanału nSport. W przeszłości kierował też zespołem TVN Turbo i redakcją sportową TVN24.

Jak się dowiedzieliśmy, dotychczasowy szef TVN Meteo Jakub Goller, ma zostać w redakcji kanału.

[right]źródło: Wirtualnemedia.pl[/right]
Zmiany, zmiany, zmiany... Ledwo co się zaczął rok, a dowiedzieliśmy się już o wielu rebrandingach. Czyli nie do końca Grupa TVN porzuciła projekt TVN Sportive. Kiedyś mówiłem o tym, że mogliby przekształcić TVN Meteo w coś więcej. A tu proszę... Tak się stanie. Chociaż nie myślałem o np. sporcie, zdrowym trybem życia czy fitnessie. Przynajmniej wprowadzą coś co chcieli w TVN Sportive na kanale, które ma już jakiś zasięg. Pytanie co mają na myśli w sporcie. Czy będą jakieś informacje sportowe i publicystyka czy jakieś pierdółki. Odnośnie kwestii technicznych, to teraz byłby większy sens uruchomienia wersji HD. Czas pokaże co z tego wyjdzie.

Obstawiam, że TVN Meteo Active pojawi się od razu w HD, a wersji SD nie będzie wogóle icon_smile
Awatar
bardzo ważna osoba
23-01-2015 11:56

Może tak nie będzie, ale pewne raczej jest to, że wersja HD pojawi się już jako TVN Meteo Active HD.
Awatar
bardzo ważna osoba
23-01-2015 12:12

Zobaczymy - za kilka miesięcy to się okaże icon_wink
Awatar
bardzo ważna osoba
23-01-2015 12:46

A ja chcę zauważyć, że Activ, a nie Active icon_wink
Awatar
bardzo ważna osoba
23-01-2015 19:46

Staszek napisał(a):

Najsłabsze wyniki spośród kanalów TVN miał i w dodatku oglądalność jeszcze spadała. Słabsze jest Mango, ale to inny typ kanalu.

Oby zmiany podwyższyły jakoś oglądalność. Do tego dobra promocja, a nie olanie i nic nie mówienie na pozostałych antenach o danych programach itp.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
23-01-2015 19:52

Kiedyś mówili, że TVN Meteo nie zamkną, bo generuje bardzo niskie koszty. Ale teraz chyba koszty utrzymania wzrosną icon_wink.
Awatar
bardzo ważna osoba
23-01-2015 20:00

Ale jednak lepiej robić już coś pod obecną markę, niż tworzyć np. ten TVN Sportive, który by się niestety jednak nie przyjął. Pewne jest jedno - profil kanału się zmieni, a raczej będzie musiał się zmienić - z informacyjnego na bardziej lifestyle'owy.
Udostępnij ten temat