Kanały Grupy TVN Discovery

Awatar
bardzo ważna osoba
07-02-2015 18:05

[justify]Bo się zadłużyli. Jan Wejchert zmarł i zaczęły się problemy. Kryzys w między czasie był. Niedawno na rynku reklamowym. Trochę n dołożyła się do tego. Mimo że biznes był świetny i rentowny, to jednak bardzo dużo kosztowało jego otworzenie i utrzymanie. Dlatego właśnie pozbyli się Multikina, Legii Warszawa, 75% w Onet, Tygodnika Powszechnego i czegoś tam jeszcze. Właściwie każda działalność ma jakiś tam swój dług i dają radę. Polsat, czy tam Cyfrowy Polsat też jest zadłużony, poprzez przejęcie Polkomtela, ale ładnie to spłacają.

Warto dodać, że ostatnie wyniki Grupy TVN były wszędzie na plusie! Natomiast dług zmniejszył się o aż 100 mln zł. Tragedii nie ma. Jakby było naprawdę krytycznie, to po samej ramówce byśmy coś zauważyli, a jednak reaktywują dwa programy, kręcą dwa nowe seriale oraz nowy program rozrywkowy. Rozwijają TTV i pozostałe kanały.[/justify]
Awatar
stały bywalec
07-02-2015 18:12

ale jak sprzedali Legie , onet , multikino nadal mają zadłużenie . Jak to jest możliwe ?
Awatar
bardzo ważna osoba
07-02-2015 18:17

Bo na pewno nie wszystko idzie na spłacanie długów, a także na inne opłaty. Multikino zostało sprzedane za 48 mln euro, więc niewiele dało do ponad 2 mld zadłużenia. Legia też pewnie za kilkadziesiąt milionów, ale nie podano wartości transakcji do mediów. Natomiast Onet poszedł za niecały milion. Czyli w porównaniu do tych 2 mld to niewiele.
Awatar
stały bywalec
07-02-2015 18:47

onet poszedł nie za milion tylko za 1mld !
Awatar
bardzo ważna osoba
07-02-2015 18:50

Mój błąd. Ale jednak zapewne nie wszystko z tego przypływu gotówki poszło na spłatę długu, bo są jeszcze inne, ważniejsze opłaty.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
10-02-2015 19:52

15 lutego zostanie wyłączony analogowy nadajnik NTL.

tvntl.pl/images/POPUP/Wylaczenie_analog.png
Awatar
bardzo ważna osoba
11-02-2015 01:30

TVN Fabuła nowym kanałem TVN. Jest zgoda KRRiT

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji podjęła we wtorek uchwałę w sprawie przyznania koncesji satelitarnej dla stacji TVN Fabuła - dowiedział się portal Wirtualnemedia.pl.

TVN Fabuła na być kanałem emitującym seriale z oferty TVN, a także filmy. Emilia Ordon, rzecznik prasowa Grupy TVN, informuje Wirtualnemedia.pl, że trwają prace nad tym kanałem, ale nie podaje, kiedy może zostać uruchomiony.

Ordon potwierdza, że prowadzone są też prace nad kanałem lifestyle'owym TVN Sportive oraz stacją TVN Activ. Ta ostatnia ma zastąpić TVN Meteo poszerzając jego ofertę programową. Jak podawaliśmy niedawno, szefem TVN Activ ma być Grzegorz Płaza.

[right]źródło: Wirtualnemedia.pl[/right]
[justify]Przypuszczam, że TVN Fabuła wystartowałaby jesienią. Oby tylko lub także w HD. Jednak ciekawsze są dalsze donosy. Podobno projekt TVN Sportive został zawieszony i materiały miałyby zostać wykorzystane w TVN Meteo Activ, który zastąpiłby TVN Meteo. Teraz rzecznik prasowa potwierdza, że prace nad TVN Sportive są prowadzone, a trzeci nowy kanał miałby się nazwać TVN Activ, a nie TVN Meteo Activ. Z jednej strony ciekawe, bo trochę zmieniłoby się w Grupie TVN, która nie przepadała za częstym uruchamianiem nowych kanałów tematycznych, ale z drugiej także dziwne, jeśli chodzi o te dwa projekty.[/justify]
Awatar
przyjaciel strony
11-02-2015 10:14

Teoretycznie wiosną TVN Fabuła mógłby wystartować - i tak będzie bazował na materiałach już dostępnych
Myślę, że TVN METEO ACTIV to za długa nazwa...
Ciekawe jednak jest właśnie to, że trwają prace nad TVN Sportive który wydaje się, że ma mieć podobny profil jak TVN Activ ...
Udostępnij ten temat