Wczoraj przypadkowo w necie znalazłem pierwszy odcinek programu-Fanatyk-magazyn zapalonego kibica.Nawet nie wiedziałem, że taki program jest na Polsat Play.Myślałem, że to kolejny program szkalujący środowisko kibicowskie.A tu niespodzianka.Wreszcie normalny program o kibicach, w którym wypowiadają się właściwi ludzie, związani z tym środowiskiem.Mam już dosyć bełkotu pro-rządowych mediów o "stadionowych bandytach".Jest tu obraz prawdziwego kibica, dla którego piłka nożna jest czymś więcej niż grą.To sposób życia.Oczywiście zdarzają się w tym środowisku "czarne owce", ale gdzie ich nie ma.Nasz rząd (nierząd) i przychylne mu media (w tym niestety Polsat) zrobili z tych ludzi bandytów.Media tylko pokazują negatywną stronę tego środowiska, nie pokazują np. akcji charytatywnych. czy akcji upamiętniających rocznice historyczne, bo i po co?.Kogo by to zainteresowało?.Dzięki CP mamy możliwość oglądania meczów ekstraklasy.Czy widzieliście chociaż na jednym meczu burdy?.Czy choćby jeden mecz został przerwany z powodu kibiców?.No właśnie.To, o co tu chodzi?.Już jedno z pierwszych zdań tego programu wiele wyjaśnia-"Piłka nożna bez fanatyków jest jak sex bez orgazmu".Naprawdę dobry program, na forach kibicowskich się o nim mówi.Czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki.Powtórka jutro o 11.A nowy odcinek w środę o 18, oczywiście na Polsat Play.