Ja nie będę ich krytykował, a trzymam za nich kciuki. Może akurat uda im się ze startem tych trzech kanałów, czyli Tele 5 HD (niestety tylko w kablu, ale może jednak będzie na satelicie, bo w ostatnim czasie na transponderze DVB-S2 CYFRY+ pojawiła się kopia CSB TV. Tylko, że trochę dziwnie byłoby nadawać kanał HD z bit rate ok. 1,81 Mbit/s, ale gdyby jednak wystartowałby w tym miejscu Tele 5 HD to jakość pewnie się poprawiła, a bit rate zwiększyło. Na razie to są tylko przypuszczenia), Novela TV i Water Planet. Tele 5 HD na pewno będzie wersją HD kanału Tele 5; Novela TV nie zainteresowałaby mnie, ale może jakąś grupę pań tak; Water Planet - czyżby jakaś konkurencja dla globalnych Animal Planet, Animal Planet HD i Nat Geo Wild/HD? Może ten kanał będzie o podobnym charakterze i zaciekawi też jakąś grupę widzów. Moim zdaniem powinni pomyśleć nad poprawą jakości technicznej Tele 5 i Polonii 1/Top Shop; CSB TV zamknąć, a z pasma Top Shop zrobić oddzielny kanał wraz z telezakupowym pasmem erotycznym (od 23:00 do 5:00). Natomiast Polonia 1 mogłaby nadawać swój program normalnie, np. od 5:00 lub 6:00 do 1:00 lub nawet całą dobę. Profil kanału mógłby być taki rozrywkowo (seriale, anime, prog. rozryw.)-lifestyle'owy. Tele 5 gdyby poprawiło także swoją ramówkę to wersja HD jeszcze mogłaby być, bo przy tym co jest teraz to chyba zrobiliby upscale i niestety tyle. Trzecim kanałem mógłby być kanał Super 1. Ja bym to zorganizował tak: do Super 1 przeniosłoby się Tele 5, czyli jego cała zawartość, a dokładniej ramówka i profil kanału; natomiast z Tele 5 zrobić taki kanał filmowy z małą ilością seriali (mogłyby być one w nocy lub/i nad ranem) Ja czekam i może naprawdę im się uda

PS. Ależ się rozpisałem