Tele 5, Polonia 1, Novela TV i Water PlanetTele 5, Polonia 1, Novela TV i Water PlanetTele 5, Polonia 1, Novela TV i Water PlanetTele 5, Polonia 1, Novela TV i Water Planet

Tele 5, Polonia 1, Novela TV i Water Planet

Awatar
bardzo ważna osoba
14-05-2012 14:33

zbyszko, co ty porównujesz. YouTube z satelitą - trochę dziwne porównanie
smile1wink
Awatar
ważna osoba
14-05-2012 19:20

Niestety. Oba kanały (Novela TV i Water Planet) są nadawane w kiepskiej jakości obrazu. Pikseloza taka, że aż się nie chce oglądać tych kanałów.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
14-05-2012 20:21

Info z fanpage Novela TV icon_smile

UWAGA!

W dniu dzisiejszym ruszyła transmisja programu Novela tv.
Do poniedziałkowego poranka ma ona charakter testowy, po czym przejdzie w regularną emisję.

W trakcie testów mogą wystąpić drobne uciążliwości w odbiorze, ale jest to zjawisko normalne. Jakość nominalną przekaz osiągnie pod koniec przyszłego tygodnia po ,spodziewanym, uruchomieniu nowego encodera.[...]

Mam nadzieję, że jakość Water Planet też ulegnie poprawie.
Awatar
bardzo ważna osoba
14-05-2012 22:33

Co do tej informacji to ja mam dwa pytania:
1. Co to jest jakość nominalna?
2. Co to jest encoder?

Mam nadzieję, że Water Planet i Novela TV szybko zostaną dodane do głównej listy kanałów n, a nie gdzieś na 'odludne' pozycje 220 wzwyż
smile1wink
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
15-05-2012 10:03

@Emil, nominalna to jest chyba najlepsza, a encoder to urządzenie do przekształcania strumienia danych lub sygnału.
Awatar
stały bywalec
15-05-2012 11:04

Emil porównuję jakość tych dwuch kanałów do YT czytaj ze zrozumieniem
po zatym Water Planet mam ale Noveli nie mam mmo ze zresetowalem dekoder jak tez automatycznie kazalem znalesc kanaly ale to zadna dla mnie nie bedzie tragedia jak nie bede mial tego kanału.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
15-05-2012 11:20

Water Planet od początku nadaje reklamy, a Novela TV nie, ale pewnie jest to spowodowane tym, że Water Planet ma większy zasięg, bo zastąpił CSB TV, a Noveli TV praktycznie nigdzie jeszcze nie ma.
Awatar
stały bywalec
16-05-2012 10:34

Zmieniam zdanie co do Water Planet kanał godny oglądania za to nie zmienię zdania co do Noveli TV po prostu na widok tasiemców robi mi sie niedobrze.Gdyby Water Planet był nadawany w jakosci HD to by była rewelacjia.Pozdrawiam
Udostępnij ten temat