Polsat 1

Awatar
piszę coraz więcej
20-01-2015 17:54

Wiem że to nierealne ale skoro Polsat World chce nadawać dla zagranicy, logiczne by było nadawanie FTA na terenie Europy w co niestety wątpię. albowiem nadawanie kanału dla Poloni europejskiej nie ma sensu, bo praktycznie każdy Polak za granicą i tak ma Cyfrowy Polsat albo nc+ icon_smile Całe szczęście że obaj operatorzy nie wymagają jednoczesnego podpięcia do linii telefonicznej żeby ograniczyć używanie dekodera poza granicami kraju, jak na przykład brytolski SKY icon_smile
Awatar
bardzo ważna osoba
20-01-2015 17:58

Skoro wracają do tego projektu, to albo teraz mają lepszy na to pomysł, niż mieli przedtem.

Co do Sky, to z tego co wiem, to połączenie dekodera z linią telefoniczną nie jest wymagane cały czas, a głównie do jakichś usług serwisowych czy aktywacji. Ale nie wiem dokładnie, bo tylko tak wyczytałem na forach, a osobiście niestety nie miałem i nie mam Sky.
Awatar
piszę coraz więcej
20-01-2015 18:13

Linia telefoniczna jest używana do nadawania uprawnień, więc logiczne że jak adres IP nie będzie się zgadzał z IP Wielkiej Brytanii dekoder nie będzie działał icon_smile Chyba że ktoś by latał po każde nadanie uprawnień do UK żeby podłączyć na chwilę dekoder i spowrotem icon_razz.gif
Awatar
bardzo ważna osoba
20-01-2015 18:32

Tylko ciekawe co jaki czas są pobierane te uprawnienia.
bardzo ważna osoba
20-01-2015 18:50

Myślę, że Polsat znów kopiuje o TVN. Skoro TVN chce mieć nowy kanał dla Polonii to Polsat nie chce być gorszy.
Awatar
redaktor tvpolsat.info
zwycięzca quizu
20-01-2015 19:00

Po pierwsze - to TVN częściej kopiuje z Polsatu, a po drugie - Polsat wcale nie chce żadnego nowego kanału dla Polonii, tylko po prostu chce zmienić nazwę tego kanału za granicą, a w Polsce pod obecną nazwą pewnie trochę urozmaici ramówkę.
Awatar
bardzo ważna osoba
20-01-2015 19:07

Z tego co ja rozumiem, to ma to być nowy kanał, który zastąpi u operatorów dostępny obecnie Polsat 2. Jakby Polsat 2 miałby zmienić nazwę na Polsat World, to taka zmiana pojawiłaby się też w Polsce, bo feed jest przecież wszędzie taki sam.
bardzo ważna osoba
20-01-2015 19:22

Może nie dosłownie, ale dzięki TVN Polsat szybciej reaguje. Jak było z kanałami biznesowymi: tvn ogłosił zmianę na tvn24 bis to odrazu Polsat planuje PN+. Zbieg okoliczności? wątpię.
Udostępnij ten temat