Jako, że jestem abonentem tych kanałów, to wypowiem się po pierwszej kolejce. Nie jestem wielkim fanem piłki od razu zaznaczam.
- Nowe studio jest super, ale jeszcze nie jest idealnie wykorzystywane. Czasami to taki przerost formy nad treścią.
- Brak reklam i liczba pokazywanych meczy to duży plus
- Brakuje dodatkowych programów ze skrótami i zapowiedziami poza dniami meczowymi
- Powinni do minimum ograniczyć ten ekran z taktyką. Nie wiem co to wnosi, ale moim zdaniem jest zbędny
- Polsat musi przemyśleć dobór gości do studia i komentatorów. Nie jest tajemnicą, że Polsat ma kilku bardzo dobrych ludzi od piłki nożnej, ale pozostali są przeciętni. W czasie takiej liczby meczów wszyscy dostają szansę i nie każdy się sprawdza. Na pewno nabiorą doświadczenia i po paru kolejkach będzie lepiej, ale nie w każdym przypadku. Powinni postarać się zatrudnić jeszcze jednego / dwóch dobrych komentatorów np. z C+ lub wypożyczyć kogoś z Eleven.
- Nie rozumiem promowania pauliny Chylewskiej w studiu, bo ona nie ma takiej wiedzy jak inni prowadzący. Polsat ma grono swoich stałych ekspertów, ale oni w sporej części opierają się na swojej wiedzy, a nie śledzą na bieżąco tego co się dzieje. Mówią ogólniki, nie znają zespołów i zawodników. Dziekanowski czy Wdowczyk to dwa przykłady. Lepiej zaprosić jakiegoś młodego eksperta, który np. prowadzi w Internecie stronę internetową o jakimś klubie czy lidze, bo on wie na ten temat wszystko.
Podsumowując. Polsat musi jeszcze mocno popracować i wprowadzić pewne zmiany. Mam nadzieję, że będą modyfikować sposób transmisji, a nie okopią się na stanowisku, że są najlepsi i wszystko jest dobrze.