@Bunio. Wiesz, jak tak pobawiłem się tym nowym softem, to uczucia mam mieszane, czy aby on lepszy taki?
Zacząłem układać listę ulubionych, i fakt - samo dodawanie jest lepsze. Natomiast, już przesuwanie... no nie powiem, aby było to wyjątkowo poręczniejsze. Poza tym, w starym sofcie sprawdzanie strzałką w dół, co jest później na danym kanale i ogólnie - przechodzenie lewo/prawo pomiędzy kanałami, aby sprawdzić, co gdzie indziej leci, jest fajniejsze, mimo że przysłania ekran (choć i tak przecież przeźroczystość jest do ustawienia).
Ten mały podgląd natomiast, który jest w nowym sofcie, to wcale nie jest zmiana na plus. Owszem, nic niczego nie przysłania, tyle że obraz dużo mniejszy i mimo wszystko lepsze jest to, co po staremu.
Plusem pewnie jest to czarne menu podczas przełączania kanałów, tylko szkoda, że po lewej stronie nie ma ikony danej stacji (to by na pewno uatrakcyjniło wygląd) i myślę, że jest to technicznie do zrobienia. Jeśli CP jest w stanie "własną" nazwę nadać każdej ze stacji, to i na pewno ów mały obraz dałoby się dołączyć do ich listy (nie mówię o kanałach ręcznie wyszukiwanych, bo inna sprawa).
Plusem też jest to, że nie ma już tych kropek podczas ładowania kanału. A ciekawe jak będzie działać obsługa nagrań, bo niestety ta obecna pozostawia do życzenia.
pozdrawiam