Dekoder EVOBOX PVRDekoder EVOBOX PVRDekoder EVOBOX PVRDekoder EVOBOX PVR

Dekoder EVOBOX PVR

Awatar
ekipa moderatorska
18-01-2016 19:05

rotalplus napisał(a):
Ta instrukcja jest dość śmieszna - pierwsza instalacja, podłączenie dekodera i jakieś tam techniczne opowieści. W kwestiach szeczgółowych - ...skorzystaj z samouczka i pomocy. Nonsens.icon_lol

Śmieszny to Ty jesteś , że w obecnych czasach dalej oczekujesz, że instrukcja do sprzętu high end będzie w formie papierowej (której nikt nie czytuje).
Zastanów się raz jeszcze, co dostałeś jak kupiłeś (zakładam, że masz) swojego pierwszego samartfona. Jakie informacje były w instrukcji papierowej?
Pomyśl, czy łatwiej jest wydać nową instrukcje papierową (jak się pojawią nowe funkcje/usługi), czy może łatwiej jest zaktualizować informacje pomocy w oprogramowaniu razem z ich wprowadzaniem?
rozkręcam się
18-01-2016 20:17

Czy ktoś się orientuje kiedy będzie można podpisać nową umowę z tym dekoderem ?
Awatar
przyjaciel strony
18-01-2016 20:21

Próbuj jutro lub w środę w APS icon_wink
rozkręcam się
18-01-2016 20:25

Byłem dzisiaj, bo dostałem telefon z APS, że mają go już na stanie ale niestety system nie pozwalał podpisać umowy z EVOBOX-em - dziwna sprawa ...
wkręcam się
18-01-2016 21:02

Witam na forum.

Moje pierwsze doświadczenie z cyfrowym Polsatem:

Śledziłem ten wątek od dawna zamierzając zostać nowym klientem CP. Chciałem kupić właśnie ten dekoder. Dowiedziałem się z tego forum, że będzie on w sprzedaży od dzisiaj. Zadzwoniłem koło południa na COK - nic nie wiedzieli o sprzedaży tych dekoderów. zadzwoniłem do APS w moim mieście - pani powiedziała, że ma wszystko: nową antenę, konwerter oraz dekoder. Pojechałem podpisać umowę, zabrałem wszystkie potrzebne dokumenty i pojechałem do APS. Przygotowując umowę pani stwierdziła, że ma w systemie dekodery ale w ilości "0" i nie mogę podpisać umowy.

Czy tak wygląda życie w CP?
Awatar
przyjaciel strony
18-01-2016 21:06

Odys napisał(a):

rotalplus napisał(a):
Ta instrukcja jest dość śmieszna - pierwsza instalacja, podłączenie dekodera i jakieś tam techniczne opowieści. W kwestiach szeczgółowych - ...skorzystaj z samouczka i pomocy. Nonsens.icon_lol

Śmieszny to Ty jesteś , że w obecnych czasach dalej oczekujesz, że instrukcja do sprzętu high end będzie w formie papierowej (której nikt nie czytuje).
Zastanów się raz jeszcze, co dostałeś jak kupiłeś (zakładam, że masz) swojego pierwszego samartfona. Jakie informacje były w instrukcji papierowej?
Pomyśl, czy łatwiej jest wydać nową instrukcje papierową (jak się pojawią nowe funkcje/usługi), czy może łatwiej jest zaktualizować informacje pomocy w oprogramowaniu razem z ich wprowadzaniem?

Po pierwsze - trudno to nazwać instrukcją skoro nic w niej nie ma!
Po drugie - PDF nic nie kosztuje a on jest dosłowna kopię tej tzw.instrukcji
Akurat w instrukcji od mojego smartfona był cały przewodnik z opisem funkcji menu - niemal kopia pomocy od producenta na stronach internetowych- tam myślą, tu ani nie myślą ani nie oszczędzają
Edytowane przez rotalplus dnia 18-01-2016 21:11
rozkręcam się
18-01-2016 21:06

covaloo napisał(a):

Witam na forum.

Moje pierwsze doświadczenie z cyfrowym Polsatem:

Śledziłem ten wątek od dawna zamierzając zostać nowym klientem CP. Chciałem kupić właśnie ten dekoder. Dowiedziałem się z tego forum, że będzie on w sprzedaży od dzisiaj. Zadzwoniłem koło południa na COK - nic nie wiedzieli o sprzedaży tych dekoderów. zadzwoniłem do APS w moim mieście - pani powiedziała, że ma wszystko: nową antenę, konwerter oraz dekoder. Pojechałem podpisać umowę, zabrałem wszystkie potrzebne dokumenty i pojechałem do APS. Przygotowując umowę pani stwierdziła, że ma w systemie dekodery ale w ilości "0" i nie mogę podpisać umowy.

Czy tak wygląda życie w CP?

Miałem dokładnie taką samą przygodę ...
Awatar
przyjaciel strony
18-01-2016 21:08

Na stronie tez cisza poza ukrytymi linkami z opisem dekodera, ale nawet w komunikacie nie byli w stanie podac, kiedy pojawią się dekodery - jedynie, że w styczniu
Udostępnij ten temat