Dekoder EVOBOX PVRDekoder EVOBOX PVRDekoder EVOBOX PVRDekoder EVOBOX PVR

Dekoder EVOBOX PVR

wkręcam się
06-04-2016 21:40

Witam. Mam problem z załadowaniem filmów na evo box z hbo go i ipli przez wi fi. Wszystkie testy pozytywne. Czy ktoś miał taki problem. Obrazki i treści się pokazują a filmy się nie ładują.
wkręcam się
02-05-2016 09:51

Witam pytanko małe co do Evoboxa. Wyszukiwanie kanałów z innych satelit. Jak sie do tego zabrać? Ustawiłem Ilość podłaczonych wejść satelitarnych na 2, Podpiąłem pod dekoder 1 kabel tak jak ostatnio do Sagema. Po kablu leci i astra i hb. Diseqc 1 HB 2 Astra wchodzę w wyszukiwanie kanałów i zmiana satelity nie jest możliwa. W instrukcji to można sobie wyczytać niewiele dlatego zwrazam się z pytaniem icon_wink Dzięki za odpowiedź.

Ok problem rozwiązany icon_smile
Edytowane przez cross099 dnia 02-05-2016 10:40
Awatar
bardzo ważna osoba
02-05-2016 10:24

Czyli masz na antenie dwa konwertery z "zezem" dwa kable pod DiSEqC i jednym kablem od DiSEqC do dekodera tak? Czy instalacja która aktualnie masz działała w twoim poprzednim dekoderze? Może poszedł któryś z powyższych urządzeń. Sprawdzałeś to?
wkręcam się
02-05-2016 10:42

Tak talerz 2 konwentery z zezem. Teoretycznie problem rozwiazałem ustawiłem jedno wejście antenowe. DiseqC na wejściu Sat 1 ustawiłem na HB i Astre i już opcje odblokowane są. Zła interpretacja. Problem pozostał tylko taki, że wczoraj na Sagemie wieczorem oglądałem kanały z Astry i moc sygnału była. Dziś przy próbie wyszukiwania pokazuje brak kanałów i 0 % siły sygnału. Na dekoderze Technisata z TNK SD kanały z Astry aktualnie działają bez problemu tutaj jest problem.

I już następny problem z ostatnim sie uporałem. Usuwanie kanałów z listy kanałów? Wyszukałem 10 kanałów z czego chcę tylko 5 zatrzymać. Wchodze w listę kanałów czekam chwilkę pojawiaja się opcje wybieram usuń zaznaczam kanały czekam chwilkę daje potwierdź kanały znikają a po chwili się pojawiają. Czemu tak jest? Jak sie ich pozbyć albo chociaż przesunąć?

Mam ustawione sterowanie głośnością TV przez dekoder. Problem taki ze jak wyłacze dekoder z sieci i włączę ponownie to głośność w samym dekoderze spada i podgłaśnia sam tv a nie dekoder co powoduje ze przy 50% głośności nadal nie jest wystarczająco głośno... I musze wyłaczyć sterowanie głośnością przez HDMI i podgłośnić dekoder i znów to włączyć mozna to ominąć?
Edytowane przez cross099 dnia 02-05-2016 22:23
Awatar
bywam tu czasem
13-05-2016 10:59

Witajcie
Właśnie czekam na kontakt ze strony instalatora.
Z ciekawości chcę się dowiedzieć czy ktoś już używał evobox z odu-idu i konwerterem unicable który daje Polsat?

Pytanie czy ten sprzęt ma tryb DVI, czyli obraz idzie po hdmi a dźwięk po innym wyjściu np. analogowym?
Edytowane przez Polsatus dnia 14-05-2016 08:29
Awatar
bywam tu czasem
17-05-2016 22:53

brylok1981 napisał(a):

Witajcie
Właśnie czekam na kontakt ze strony instalatora.
Z ciekawości chcę się dowiedzieć czy ktoś już używał evobox z odu-idu i konwerterem unicable który daje Polsat?

Pytanie czy ten sprzęt ma tryb DVI, czyli obraz idzie po hdmi a dźwięk po innym wyjściu np. analogowym?

ODU ma funkcję wsparcia Unicable jest ona w sekcji ustawienia====>
ustawienia podstawowe ===> Ustawienia ODU
Gdy obok napisu Konwerter Unicable mamy przycisk Włącz znaczy że funkcja jest nieaktywna a gdy Wyłącz aktywna.
EvoBox jak na razie w oprogramowaniu 1.7.3 nie ma DVI przynajmniej ja nie znalazłem.
Awatar
bywam tu czasem
18-05-2016 10:47

oto sugestie jakie wysłałem co do evoboxa po kilku godzinach używania

Proponuje w dekoderze Evo box dać możliwość zmiany skali tekstów na 21 calowym LG M237WD-PZ epg i teksty pomocy oraz listy kanałów są trudno czytelne z 3-4 metrów dla osób noszących okulary i mających problemy ze wzrokiem.
Dodajcie tryb DVI by nie trzeba było ściszać telewizora gdy połączymy dekoder np. z kinem domowym Panasonic SA-HT335 wyjściem analogowym.
W miejscach gdzie wpisujemy tekst dajcie możliwość wyboru liter na pilocie jak w trakcie pisania na klawiaturze komórki.
warto dodać wsparcie wps
Awatar
bardzo ważna osoba
18-05-2016 14:14

Witam, Czy w tym dekoderze cały czas dysk chodzi jak np w dekderze nc+
RECORDER HD ITI 5800SX Jesli tak to nie biorę go bo nie lubie jak szumi mi tak w pokoju coś
Udostępnij ten temat