Dekoder EVOBOX PVRDekoder EVOBOX PVRDekoder EVOBOX PVRDekoder EVOBOX PVR

Dekoder EVOBOX PVR

Awatar
przyjaciel strony
08-06-2016 19:13

Z powodu niedopracowania?
Awatar
redakcja tvpolsat.info
08-06-2016 19:19

Coś pewnie poszło nie po myśli, ale szczegółów nie znam.
Awatar
bywam tu czasem
08-06-2016 19:30

informacja na temat problemu ze sterowaniem głośnością od satkuriera

Teraz jest prawidłowo - zgodnie z wyjaśnieniami operatora opcja dźwięk przestrzenny ma być używana jeśli korzysta się z zewnętrznego urządzenia, które dekoduje dźwięk przestrzenny (np. kino domowe). Jeśli się takiego nie posiada i dekoder jest podłączony do TV, to prawidłową opcją jest Stereo.

Wyjaśnienie techniczne: Zgodnie ze standardem, jeśli dekodowaniem dźwięku DD zajmuje się dekoder, to wtedy regulacja jest w nim. Jeśli dekodowaniem dźwięku DD zajmuje się urządzenie zewnętrzne, to wtedy regulacja głośności jest w nim. Dekoder przy opcji Dźwięk przestrzenny przesyła dźwięk w postaci bitstream, bez dokonywania dekodowania. Co za tym idzie - nie ma możliwości zmiany głośności.

To był błąd zgłaszany przez użytkowników, który został naprawiony w sofcie 1.8.5, w poprzedniej wersji opcja działała nieprawidłowo, błędnie dekodując dźwięk po stronie dekodera, co powodowało, że w praktyce w określonych sytuacjach nie był przestrzenny.

Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
09-06-2016 14:36

Ciekawe, czy nowa aktualizacja EVOBOXA będzie miała numer 1.8.5 czy wyższy ? icon_smile
Awatar
bywam tu czasem
13-06-2016 21:29

Pewnie wyższąicon_green
Awatar
jestem zawsze
16-06-2016 09:53

Mam pytanie jak włączam dekoder to raz pojawia się napis Graphyne a poniżej napis uruchomienie dekodera proszę czekać a raz nie ma wógóle nie ma napisu?
Awatar
rozkręcam się
17-06-2016 18:00

Moje spostrzeżenie z eksploatacji dekodera EVOBOX PVR - jeśli przełączymy odbiornik TV z oglądania programów za pomocą dekodera na np. antenę telewizji naziemnej to w dekoderze nie można przełączać kanałów za pomocą pilota i klawiatury dekodera. shock
Awatar
jestem zawsze
14-07-2016 22:38

Wiadomo kiedy będzie nowe oprogramowanie do dekodera EVOBOX PVR?
Udostępnij ten temat