Dzień dobry wszystkim
Od 2 tygodni jestem nieszczęśliwym posiadaczem dekodera 4K Polsatu z usługą NPVR .
Jestem świeżo po rozmowie z konsultantem Polsatu , od którego próbowałem sie dowiedzieć dlaczego na prawie wszystkich kanałach , a na pewno NA WSZYSTKICH KTORE MNIE INTERESUJĄ nie mam możliwości nagrywania.
Dowiedziałem sie ,że wszystko jest dobrze i usługa działa poprawnie i NIE MAM MOŻLIWOŚCI NAGRYWANIA CZEGOKOLWIEK Z KANALÓW KTÓRE INTERESUJĄ KOWALSKIEGO . Nie nagramy nic z Polsatu , TVN Jedynki czy Dwójki Z Pakietu L czyli największego i najdroższego mogę nagrać kilka badziewnych nieinteresujących mnie kanałów , które traktuje jako wypełniacz w pakiecie L .
Uważam tą usługę za skandal !!!! , absurd !!!! i kosmiczne nieporozumienie.
Zapomnijcie ,że wychodzicie do pracy i planujecie nagranie jakiejkolwiek audycji na normalnych , popularnych kanałach jak Polsat czy TVN , Jedynka czy Dwójka , czy choćby TVN7 nic!!!.
Podpisaliśmy nową umowę na dwa lata rezygnując z dobrego Dekodera EWOBOX , pozbawiliśmy sie zalet tego dekodera miedzy innymi Ważnej funkcji nagrywania , w zamian za żenująco wolny dekoder 4K z całkowicie bezużyteczną usługą NPVR . Wstyd ,żenada i brak słów , SKANDAL.
Tłumaczenie Polsatu.... Prawa autorskie , przecież nagrań dokonujemy na własne potrzeby a nie do rozpowszechniania , poza tym usługa nagrywania którą realizowałem dotychczas na dekoderze EVOBOX , REALIZOWANA BYLA NA SZYFROWANYM DYSKU , KTÓRY MÓGŁBYĆ ODCZYTANY TYLKO NA DEKODERZE KTÓRY GO ZAPISAŁ , realizował tym samym brak prawa do rozpowszechniania , bo się nie dało . Jednak zaspokajało potrzebę klienta na własny użytek . ZMIANA ??? BEZNADZIEJNA DLA KLIENTA .