Pierwsze wejście dzisiaj i... zaskoczenie, ale pozytywne zaskoczenie! Od razu przyznaję, że zupełnie się nie spodziewałem takiej zmiany, i to mimo tego, że dzień wcześniej widziałem małą zapowiedź na Facebook'u. Bym o tym nie pomyślał... poważny, stateczny serwis, a tu proszę!

Nowa odsłona bardzo mi się podoba, przez nowy układ, duże miniatury, dynamiczną nawigację i pełną responsywność jest teraz bardziej postępowa (doceniam zachowanie stonowanej palety kolorów). Nowe logo jest nie tylko nowoczesne, ale przede wszystkim przemyślane (dla mnie dobre logo to już połowa sukcesu). Choć poprzedniej odsłonie nie miałem nic do zarzucenia, fajnie , że serwis i pod względem szaty graficznej i technicznych rozwiązań zmienia się, rozrasta. Z mniejszych rzeczy: mam wrażenie, że Shoutbox teraz działa płynniej (przynajmniej u mnie), a że jest czytelniejszy to już na pewno

Przesunięcie do części z forum oceniam za dobry krok. Ze wszystkich zmian najbardziej cieszy mnie jednak płynność działania (i funkcjonalność) na mniejszych ekranach.
To co bym zmienił to wielkość czcionki sekcji "Opinie" i "Wywiady" (fragmenty wypowiedzi w "chmurkach" ), a także w postach na forum. Przez ostatnich 10 lat istnienia serwisu, część czytelników zdążyła się zestarzeć, przez co u poniektórych ze wzrokiem już gorzej... to jest na przykład u mnie (eh, doczekałem tego, że przychodzi mi na takie rzeczy się uskarżać...). Brakuje mi ponadto szybkiego przejścia do konkretnej kategorii newsów np. "Wydarzenia", czasem lubiłem cofnąć się o lata wstecz w ramach wybranej kategorii. Możliwe że gdzieś taka możliwość wciąż jest, ale jeszcze jej nie dopatrzyłem. Poza kategoriami są też tagi, ale te jakoś od początku mnie nie przekonują, nie widzę tam wszystkiego od pierwszego newsa do ostatniego na dany temat
Gratuluję zespołowi tvpolsat.info, na czele z MN, udanego projektu, ale też odwagi do większych zmian!