Sylwestrowa Moc Przebojów

Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
01-01-2017 13:16

Są już wyniki..

Telewizja Polsat udanie zakończyła stary i przywitała nowy rok 2017.
10. jubileuszowa Sylwestrowa Moc Przebojów Katowice 2016 była najchętniej oglądanym sylwestrowym koncertem w grupie wiekowej 16-49, a noworoczny toast na antenach Polsatu, Polsatu 2 i Polsatu News wzniosło 4,2 mln widzów. W tej wyjątkowej chwili był z nami co trzeci Polak oglądający telewizję. Plejada gwiazd sylwestrowego koncertu oraz energetyczny miks hitów z lat 80. i współczesnych porwał publiczność pod Spodkiem i przed telewizorami. Na placu Honorowym podczas Sylwestrowej Mocy Przebojów bawiły się dziesiątki tysięcy mieszkańców aglomeracji śląskiej. Średnio koncert w Polsacie i Polsacie 2 oglądało około 3,2 mln widzów. Świetny wynik znalazł swoje odzwierciedlenie w wysokich udziałach. Telewizja Polsat zanotowała 22 % udziałów wśród wszystkich badanych i aż 24 % w grupie komercyjnej. Udziały uwzględniające anteny Polsatu 2 i Polsatu News, które transmitowały koncert z Katowic są jeszcze bardziej imponujące. Trzy anteny wśród wszystkich badanych zgromadziły 23,5 % widowni, a w grupie komercyjnej 16-49 - 25,5 %. Na wielkiej multimedialnej scenie wystąpiły gwiazdy polskiej piosenki m.in: Beata Kozidrak i Bajm, Sylwia Grzeszczak, Ewa Farna, Zbigniew Wodecki, Golec uOrkiestra, Enej, Kamil Bednarek, IRA, Video, Boys, oraz zagraniczna gwiazda Thomas Anders - wokalista kultowego duetu Modern Talking, który przypomniał przeboje zespołu, przy których bawił się cały świat.

z Facebooka Polsatu https://www.faceb...6602963660
bardzo ważna osoba
01-01-2017 13:26

W tym roku porażka z TVP. Można było się tego spodziewać. Nawet zsumowanie wyników z dwóch stacji nie pomoże.
Awatar
jestem zawsze
01-01-2017 13:51

W moim odczuciu TVP2 (bo wypadało to by bardziej sprecyzować gdyż TVP3 też transmitowała koncert lub koncerty sylwestrowe (na przykład z Zamościa)) nawet dobrze sobie poradziła choć bez wpadek się nie obyło - na przykład z powodu podestu sceny który omało nie spowodował przewrotki wokalisty z Boney M.
Polsat z kolei na pewno miał atut w postaci prowadzących gdzie na plus wyróżniały się... dwie zaproszone do prowadzenia panie tzn. Natalia Szroeder i Agnieszka Kaczorowska który lepiej prowadziły koncert niż pozostali prowadzący z Ibiszem oraz Baleją na czele. Po drugiej strony barykady niestety jest Ola Szwed która to po pierwsze bardziej pasowałaby w swojej stacji (WP) a po drugie wyrażnie starała się zastąpić Paulinę Sykut-Jeżynę co nawet średnio jej wychodziło. Od strony gwiazd zdecydowanie plusem jest wspomniana wcześniej Sylwia Grzeszczak czy sama Natalia Szroeder która z racji host'owania Sylwestra wystąpiła na końcu.
TVN na tle Dwójki i Polsatu wypadł tak sobie - tutaj plusem były gwiazdy młodego pokolenia a minusem Agnieszka Chylińska czy też prowadzący.
WP nie widziałem więc się nie wypowiem ale z tego czytałem Sylwester wypadł tam słabo co nie zmienia faktu że stacja ta ma potencjał by rywalizować z większymi graczami - podobnie TVP3 która to po dwóch latach wróciła do sprawdzonego pomysłu Sylwestra Regionów. Myśle też że z powodu zaplecza realizatorskiego eventy muzyvzne tj. Sylwester sprawdziły by się też w Nowej TV - tutaj tylko koncert musi być na żywo a nie z puchy jak w tym roku.
Edytowane przez MK dnia 01-01-2017 14:33
Awatar
ekipa moderatorska
01-01-2017 14:18

Również nie jest zaskoczony porażką z TVP2. Pytanie dla tych co oglądali: ile było reklam na różnych kanałach, bo to jest w tym wypadku kluczowa kwestia.
jestem zawsze
01-01-2017 15:13

Polsat jako jedyny nic ciekawego nie zaoferował.

Wszystko oklepane. Jedynie Bajm przyciągał. A od playbacku Thomasa Andersa robiło się nie dobrze...
Nikt nie każe nikomu tam przychodzić, ale jeżeli bierze się za kilka wejść na scenę setki tysięcy, to z szacunku wypadałoby dla tych ludzi na mrozie zaśpiewać na żywo. Już nawet Boney M, którzy starali się w TVP2 śpiewać naprawdę, nie robią sensacji, skoro są w Polsce praktycznie co rok, więc czas pomyśleć nad innymi zagranicznymi gwiazdami. Ale Polsat w tym roku nie postarał się nawet jeżeli chodzi o polskie.

No i właściwie to nie było fajerwerków, podczas gdy na TVN jeden z najlepszych pokazów w Europie... Oprócz tego, TVN lepszy też w innych kwestiach.
Edytowane przez pawel1 dnia 01-01-2017 15:18
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
01-01-2017 15:43

pawel1 napisał(a):

No i właściwie to nie było fajerwerków, podczas gdy na TVN jeden z najlepszych pokazów w Europie... Oprócz tego, TVN lepszy też w innych kwestiach.

Kompletna bzdura!!! Były, piękny pokaz fajerwerków.

Jeśli chodzi o wynik, to zaskoczyło mnie, że przegrali w sumie niewielką różnicą. Ok, nie jest to kilka tysięcy, a około 300, ale biorąc pod uwagę niezłą obsadę sylwestra TVNu i b.dobrą TVP 2 spodziewałem się, że Polsat ledwo złapie 3 mln.
jestem zawsze
01-01-2017 16:50

Nawet jeśli był, to było to nic w porównaniu do Warszawy. Do tego pokaz możliwości technicznych sceny, światła i PKiN.
Awatar
ekipa moderatorska
02-01-2017 21:44

Polsat przegrał z TVP2 przez reklamy (na TVP2 ich nie było). Spójrzcie na te wyniki kolejnych części, jak spadała widownia każdej kolejnej. Wszystko przez to, ze ludzie w czasie 7-minut reklam zmieniali kanał i już nie wracali. Na TVP2 tym czasem przerw nie było.

SYLWESTROWA MOC PRZEBOJÓW /KONCERT/ CZ.1 19:57 - 20:49 3 552 335 22,71%
SYLWESTROWA MOC PRZEBOJÓW /KONCERT/ CZ.2 20:56 - 21:52 3 306 925 21,16%
SYLWESTROWA MOC PRZEBOJÓW /KONCERT/ CZ.3 21:59 - 22:51 3 126 265 21,05%

P.S. Danych dla grupy 4+ dla ostatniej części koncertu nie mam.
Udostępnij ten temat