Tylko po części zgadzam się ze zdaniem Polanda. Możę zacznę od poranka: Polsat bardzo dobrze robi emitując Poranek z Polsat News. Po pierwsze, jest to duża promocja dla siostrzanego kanału, a ponadto pokuszę się o stwierdzenie, że ma on większą oglądalnośc od Wstawaj!Gramy! Cieszy mnie to, że swój program Polsat zaczyna już od 5, oczywiście bez powtórek. O tej porze Jedynka emituje powtórki Mody na sukces (sam wiem, bo wstaję do szkoły), na Dwójce leci MASH ( od 05:35), natomiast TVN emituje powtórki Uwagi oraz Nic straconego. o 07:00 stacja powinna zainteresowac się emisją programu morning-show. Myślę, że Polsat w tym czasie nie ma zbyt wielkiej konkurencji (jedynie Kawa czy herbata jest potencjalnym zagrożeniem). Sądzę, że nie warto porywac się z siekierą na Słońce i konkurowac z TVN-em i dWojką, emitującymi własne programy poranne. Ponadto, Polsat powinien postawic w tym programie na rozrywkę, ponieważ informacji to on dostarczy przez calą wcześniejszą godzinę. A kto mógłby byc prowadzacym takiego programu? Hmm... Agata Młynarska, Agnieszka Popielewicz, Ewa Wachowicz, Krzysztof Ibisz, Maciek Rock, Maciej Dowbor a może nawet sama... Nina Terentiew. Kto wie? Później, czyli około 08:30 powinien leciec film animowany, jak to teraz ma miejsce ok 07:30. Myślę, że to trochę za wczesnie, ponieważ dzieci, dla których na prawdę jest przeznaczona ta pozycja jeszcze śpią (dzieci w wieku szkolnym przeważnie o tej porze opuszczają już dom). Następnie, czyli ok 09:00 Polsat powinien puszczac powtórki takich seriali jak Chirurdzy czy Gotowe na wszystko. Polskim sitcomom mowimy dośc! Do godziny 14L45 ramówkę zostawiłbym w spokoju. Dopiero przed 15 proponowałbym wznowienie nowych odcinków Ĺťaru Młodości. mówmy się, większosc ludzi siedzi lub wychodzi dopiero z pracy, więc w domu zostacja tzw kury domowe. Myślę, że to coś dla nich.
Ponadto Kiepskich przesunąłbym na 19:30 (wiem że to trochę komplikuje sprawę, bo w ramówce jest LM). Stand-up przeniesc na piątek, a w sobotę dałbym jakiś teleturniej MIĘDZYNARODOWY. Chodzi o to, że po jednej stronie polska rodzina, a po drugiej niemiecka. Polskim prowadzacym byłby Chajzer.O 22 dałbym Moment prawdy. Do ramówki wsadziłbym Glee, Vampiry Diares i 90210.
Co wy na to? Nie myślcie sobie, że jestem jakims psycholem, który ciągle układa ramówki dla stacji, czy coś w tym stylu...