Zapowiadane nowościZapowiadane nowościZapowiadane nowościZapowiadane nowości

Zapowiadane nowości

Awatar
redaktor tvpolsat.info
zwycięzca quizu
30-10-2014 17:30

Emil napisał(a):

[justify]To, że nc+ planuje (chyba) wywalić kanały BBC ze swojej oferty, to nie znaczy, że Cyfrowy Polsat też... - a skąd rzeź wziął tę g*****ną teorię? Wyobraźnia Ci chyba za bardzo zaszalała. AG niczego sobie nie ubzdurał, bo dostał to od innej osoby. Napisał też mogą, więc nie musi tak być. Co do obecności w Polsat Media, to co to za problem? Obecność w Polsacie Media nie musi się chyba równać z obowiązkową obecnością w Cyfrowym Polsacie. Co do oznaczenia kanałów BBC jako nie gwarantowanych, to sobie możesz przypominać do skutku. Podaj mi przykłady kanałów, które zostały wycofane z nc+ z tego powodu? Ĺťadnego nie było. Pamiętam panikę przy kanałach Eurosportu. Jakoś są sobie do dziś. Więc ten płacz i co tam jeszcze można skończyć i schować.[/justify]

No bo chyba bez powodu tak sobie nie przestaliby gwarantować wszystkich kanałów BBC? Widocznie coś muszą kombinować. Co do wypowiedzi AG to nie rozumiem skąd w ogóle takie przypuszczenie - przecież kanały BBC są cały czas gwarantowane w CP, więc raczej nie powinno być żadnych powodów do obaw... Jeśli chodzi o Polsat Media, to jak to co to za problem? Słowo "Polsat" w nazwie chyba powinno mówić wszystko. Bo tak się składa, że wszystkie kanały, które są w Polsat Media to też są w Cyfrowym Polsacie. Chyba najpierw musieliby wycofać te kanały z Polsat Media, tak jak pisze AG, żeby potem wycofać je z oferty 1cpn1. Co do przykładów kanałów niegwarantowanych, które potem zostałyby usunięte z oferty nc+ to może po prostu jeszcze na żaden taki kanał nie skończyła się jeszcze umowa? Przecież chyba nie będą usuwać kanałów w czasie trwania umowy. A jak będą się kończyć umowy na dane kanały, to może wtedy jakieś kanały wyrzucą, kto ich tam wie.

AG napisał(a):

@przemekp, Chodzi o to, że umowa się kończy i 1cpn1 nie chce się zgodzić na warunki, które proponuje BBC (pewnie chodzi o większe pieniądze od "gniazdka" ).

Mnie interesują fakty i oficjalne informacje, a fakty są takie, że kanały BBC są niegwarantowane w nc+, a nie w CP icon_wink Jakoś na oficjalnej stronie CP nie widzę żadnej informacji typu "Nie zgadzamy się na warunki, które proponuje BBC" icon_lol Co Ty - pracujesz w BBC, czy jak? mrgreen Nie rozumiem, jak Cyfrowy Polsat mógłby wycofać drugi raz te same kanały, po prostu ciężko to sobie wyobrazić...
Awatar
bardzo ważna osoba
30-10-2014 17:42

To, że kanały są gwarantowane, to nie oznacza, że nie można ich wyłączyć z oferty. Relacje BBC-Cyfrowy Polsat mogą ulec zmianie w każdej chwili, więc nie wiadomo jak one mogą wyglądać w tej chwili. Tego nikt nie wie, poza nimi samymi.
Awatar
ekipa moderatorska
30-10-2014 19:45

Panowie ja cały czas powtarzam. Trzeba czekać na oficjalne stanowisko ze strony BBC albo 1cpn1. Bo z plotek się nic nie wyniknie. Przez prawie 10 lat od kiedy jestem związany z 1cpn1 już tyle wyłączeń było zapowiadanych (więcej nawet niż jest kanałów) a sprawdziła się z tego ledwo 1/4 tego. Ja też mogę przyjść sobie z ulicy i was poinformować że zostanie wyłączona cała paczka polsatu a dadzą za to Canal+. I co uwierzycie? Będziecie to komentować do bólu?icon_smile Zapewniam was jeżeli do połowy grudnia nie będzie żadnej wiadomości o jakim kolwiek wyłączeniu to możecie spać spokojnie icon_smile
Awatar
redaktor tvpolsat.info
zwycięzca quizu
30-10-2014 23:30

Emil napisał(a):

To, że kanały są gwarantowane, to nie oznacza, że nie można ich wyłączyć z oferty. Relacje BBC-Cyfrowy Polsat mogą ulec zmianie w każdej chwili, więc nie wiadomo jak one mogą wyglądać w tej chwili. Tego nikt nie wie, poza nimi samymi.

No nie wiem, czy nikt nie wie, bo np. AG coś tam wie z tego co widać icon_biggrin Ale skąd w ogóle się wzięła ta dyskusja o sytuacji kanałów BBC w CP ? Dlaczego się tak martwisz relacjami BBC-Cyfrowy Polsat? To chyba jednak przez nc+, bo jakoś dziwnym przypadkiem to się zaczęło po tym, jak nc+ przestało gwarantować kanały BBC, a przecież 1cpn1 to co innego i nc+ to co innego i CP nie musi robić tego samego, co nc+...
Awatar
bardzo ważna osoba
30-10-2014 23:41

Nie tylko AG wie.
Awatar
ważna osoba
03-11-2014 17:23

Emil napisał(a):

Jakoś nie chce mi się wierzyć, przecież sam loczek:lib pisał, ze to bbc prosiło/nalegał itp. Ĺťeby powrócili do 1cpn1
a teraz im sie odwidziało? taa już icon_smile
Awatar
redakcja tvpolsat.info
03-11-2014 17:29

Ale umowa CP - BBC jest dla BBC średnio korzystna. Nie są w podstawowym pakiecie Familijnym HD, tylko w Maxie, a dodatkowo - przy okazji - wciśnięto im umowę z Polsat Media.

Dla CP obecne warunki są świetne, gorzej dla BBC.
Awatar
ważna osoba
03-11-2014 18:23

Myślisz że nie wiedzieli do jakiego pakietu trafią przed podpisaniem umowy z 1cpn1 ?. icon_smile
Udostępnij ten temat