Wycofanie kanałów z ofertyWycofanie kanałów z ofertyWycofanie kanałów z ofertyWycofanie kanałów z oferty

Wycofanie kanałów z oferty

Awatar
ważna osoba
14-10-2011 11:44

A czytać nie umiesz? Masz ten kanał wymieniony na stronie pierwszej umowy "Świadczone usługi"? Jeżeli nie, to na jakiej podstawie chcesz zerwać umowę? Skoro w momencie podpisywania umowy, ten kanał nie wchodził w skład twojego pakietu.
Awatar
bardzo ważna osoba
14-10-2011 12:04

@DjTomy ale stanowisko UOKiK w takich wypadkach jest inne... liczy się fakt, że te kanały są w ofercie i masz je w pakiecie...Jeśli 1cpn1 tak sie trzyma umowy to skoro tych kanałow nie masz w umowie to tez nie powinieneś mieć ich w ofercie
Awatar
ważna osoba
14-10-2011 12:06

@Jarek No niby tak, Ok nie będę się spierał, ja tylko przedstawiłem swój punkt widzenia a jak będzie w rzeczywistości, to pożyjemy zobaczymy.
jestem zawsze
14-10-2011 12:10

Nie, nie potrafię czytać. Dlatego grzecznie zapytałem się.
Prosiłem o konkretne paragrafy, gdyż zależy mi na tym, aby posiadać właściwą wiedzę na ten temat. Być może chciałbym rozwiązać umowę, aby w późniejszym czasie podpisać nową umowę na korzystniejszych warunkach.
Nie pytałbym się o to, gdyby nie to, że nawet @MN w dniu wczorajszym wspominał o tym, że w przypadku wycofania kanałów BBC z oferty Cyfrowego Polsatu wypowiedzenia wysyłali także Ci, którzy kanałów BBC nie mieli wymienionych w umowie, a ich wypowiedzenia były przyjmowane.
PS. Kanały wchodzące w ofertę są wymienione w Promocyjnych Warunkach Umowy.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
14-10-2011 16:13

Zawsze przy takich sytuacjach robi się bałagan, bo przedstawiciele APS mówią coś innego, a UOKiK twierdzi też coś innego. Nie dziwię się sprzedawcom CP, że mówią to co mówią, ale to nie jest pierwsza taka sytuacja. CP już wyłączał kanały wcześniej i sprawa jest już znana. Jeśli CP robiłby jakieś problemy, w co wątpię, to po prostu powołajcie się na UOKiK i już icon_smile.
jestem zawsze
14-10-2011 23:23

Ale wyłaczenie TVN HD+1 nastepuje dlatego ze ITI zaprzestaje nadawania TVN HD+ wziazku z wprowadzeniiem TVN 7 i innych w HD, Musza miec miejsce na transp.
Awatar
ważna osoba
15-10-2011 00:15

MN napisał(a):

Zawsze przy takich sytuacjach robi się bałagan, bo przedstawiciele APS mówią coś innego, a UOKiK twierdzi też coś innego. Nie dziwię się sprzedawcom CP, że mówią to co mówią, ale to nie jest pierwsza taka sytuacja. CP już wyłączał kanały wcześniej i sprawa jest już znana. Jeśli CP robiłby jakieś problemy, w co wątpię, to po prostu powołajcie się na UOKiK i już icon_smile.

Tu się zgodzę. Wystarczy tylko popatrzyć na forum konkurencyjnego portalu, gdzie pracownicy APS-ów CP @dziabolek7 i @swojadroga cały czas podkreślają, że umowę będą mogli wypowiedzieć bezkarnie tylko ci klienci, którzy zawarli ją po 5 maja 2011, gdyż wówczas TVN HD+1 został wymieniony w PWU jako kanał gwarantowany.

Ja jestem zdania, iż każdy kto chce i miał dostęp do TVN HD+1 może wypowiedzieć bezkarnie umowę po 4.11., bo jakby nie było po tym dniu nastąpi niekorzystna zmiana dla nas abonentów, co już chyba samo w sobie daje podstawę do wypowiedzenia umowy z operatorem. Jednak wypowiadając umowę należy powałać się na Regulamin Świadczenia Usług Cyfrowego Polsatu – Rozdział 5. Warunki świadczenia usług § 7, punkt 5. Jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić.
Edytowane przez Danio dnia 15-10-2011 00:23
Awatar
bardzo ważna osoba
15-10-2011 09:04

Hmmmm powiem tylko tyle tych 2 uzytkownikow ma racje. Wypowiedziec umowe beda mogly osoby ktore podpisaly umowe (obojetnie jaka) w dnich 5.05.2011 do 13.10.2011. Kanal ten wystepowal w PWU ktora jest integralna czescia umowy. Natomiast co do pozostalych osob.. poczytajcie regulamin CP w szczegolnosci tu jest o tym mowa: 4. Abonentowi/Użytkownikowi mogą zostać udostępnione, bez dodatkowych opłat, programy
telewizyjne lub radiowe niewchodzące w skład Pakietów Programów, w szczególności w ramach
promocji lub testowego rozprowadzania programów. Zarówno udostępnianie, jak i wycofywanie
takich programów nie wymaga zmiany Umowy ani uprzedniego powiadomienia o tym Abonenta.

Czyli pozostali klienci mieli/maja dostep do kanalow nie zawartych w swoim PWU na zasadzie promocji. Oczywisice kazdy moze to interpretowac jak chce. Ostatecznie ewentualna decyzje wyda sad - bo to jedyny organ ktory moze wydac wiazaca decyzje.
Udostępnij ten temat