Wycofanie kanałów z ofertyWycofanie kanałów z ofertyWycofanie kanałów z ofertyWycofanie kanałów z oferty

Wycofanie kanałów z oferty

Awatar
redakcja tvpolsat.info
24-12-2011 20:22

Jest taka, że dla Cyfrowego Polsatu one w ogóle nie są częścią oferty. To są kanały ogólnodostępne, za które CP nie odpowiada. Oczywiście, ta kancelaria może sobie twierdzić coś innego, ale te kanały nie są częścią pakietów.
Awatar
ważna osoba
24-12-2011 20:29

@MN, co innego TVN HD+1. Kanał jest częścią oferty 1cpn1 .
Awatar
redakcja tvpolsat.info
24-12-2011 20:31

Tak, TVN HD+1 jest niepodważalnie częścią oferty, ale chyba w CP on nie znika 31 grudnia, ale 31 stycznia. Tak pisał mihaelpl, czyli CP będzie utrzymywać emisję tego kanału do 31 stycznia. Bynajmniej takie info przekazał CP, a mihaelpl nam icon_smile.

Zresztą, zauważcie, że CP zgodnie z regulaminem musi poinformować abonentów np. na kanale Dla Abonentów i komunikatach ekranowych o planowanym wyłączeniu TVN HD+1, a tego nie robi, czyli też potwierdza to, że TVN HD+1 będzie w CP do 31 stycznia.
jestem zawsze
24-12-2011 20:37

MN napisał(a):

Jest taka, że dla Cyfrowego Polsatu one w ogóle nie są częścią oferty. To są kanały ogólnodostępne, za które CP nie odpowiada. Oczywiście, ta kancelaria może sobie twierdzić coś innego, ale te kanały nie są częścią pakietów.

Dla części abonentów Discovery także nie są w pakietach tak samo jak kanały FTA. A według tej kancelarii po tym, gdy abonenci stracą dostęp do tych kanałów będą mogli wypowiedzieć umowę.
Nie mówię, że to jest moje stanowisko, ale interpretuję interpretację tej kancelarii. Tak jak pisałem powyżej według mnie troszkę za daleko posuniętą.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
24-12-2011 20:40

Ja nie wiem, bo się na tym nie znam icon_smile. Piszę tylko jakie jest stanowisko CP icon_smile. A czy ono jest zgodne z prawem, to nie wiem icon_smile.
Awatar
ważna osoba
24-12-2011 20:57

MN napisał(a):

Tak, TVN HD+1 jest niepodważalnie częścią oferty, ale chyba w CP on nie znika 31 grudnia, ale 31 stycznia. Tak pisał mihaelpl, czyli CP będzie utrzymywać emisję tego kanału do 31 stycznia. Bynajmniej takie info przekazał CP, a mihaelpl nam icon_smile.

Zresztą, zauważcie, że CP zgodnie z regulaminem musi poinformować abonentów np. na kanale Dla Abonentów i komunikatach ekranowych o planowanym wyłączeniu TVN HD+1, a tego nie robi, czyli też potwierdza to, że TVN HD+1 będzie w CP do 31 stycznia.

Co nie zmienia faktu, że i tak będzie można wypowiedzieć bezkarnie umowę po tym, jak kanał zniknie z oferty 1cpn1
Awatar
redakcja tvpolsat.info
24-12-2011 21:01

Będzie można, oczywiście, ale trzeba poczekać na to, jak go wyłączą icon_smile.
Awatar
ważna osoba
24-12-2011 21:31

Wiadomo icon_smile
Udostępnij ten temat