Polsat News - dyskusja ogólna

bardzo ważna osoba
13-10-2013 16:41

ciekawe która stacja będzie lepsza: PN, TVN24 czy TVP Info?
Awatar
redakcja tvpolsat.info
13-10-2013 21:37

Agnieszka Gozdyra podała wyniki dot. frekwencji kilka sekund po 21.00 (sprzed bimu). Miała chyba podsłuch na TVP/TVN lub ktoś jej to podawał, bo było widać, że jakby powtarza po kimś icon_wink. Na grafice i pasku wyniki były lekko później.
MN dodał/a następującą grafiki:
wawa10.jpg wawa9.jpg wawa7.jpg wawa8.jpg wawa6.jpg wawa5.jpg wawa4.jpg wawa3.jpg wawa2.jpg wawa1.jpg
Awatar
ważna osoba
13-10-2013 22:57

w skrócie ten wieczór był do bani w każdym względzie, brak polityków, brak specjalnej oprawy studia ba była z WOK, minimalistyczne wykorzystanie telebimu. To jest pała za wieczór. Na 6 w tvn 24 i 5 w tvp info. Kadrowanie i ten mega telebim w tvn 24 zrobiło na mnie ogromne wrażenie rewelacja a Polsat News jak zwykle katastrofa i słabizna. I kłania się brak własnego portalu i brak kont na FB i Twitterze jest ewidentny. icon_cry
Awatar
redakcja tvpolsat.info
14-10-2013 00:33

Jak na to, że zdecydowali się w ostatniej chwili, to nie wymagaj cudów - goście już dawno mieli zaproszenia do innych stacji. Mnie się podobało. Nie powiem, że było mega, ale było do przyjęcia.

Oczywiście, gdyby nad tym pracowali od paru tygodni, byłoby lepiej, a tak było średnio. Ale wszystkie informacje były - były wszystkie konferencje, bieżące dane. Aczkolwiek było widać, że robili program na ostatnią chwilę.
Awatar
ważna osoba
14-10-2013 10:27

Ale nie powiesz, że tvn24 robi to efektownie przy nowym studiu, jest to rewelacja. Remont gruntowny studia 1polnew by się przydał a telebim powinien być na całej długości studia po remoncie generalnym.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
14-10-2013 12:46

Mam wrażenie, że Polsat News to inna liga... 2 liga, na pewno nie ekstraklasa. Popatrzyłem na konkurencyjne programy TVP Info i TVN24. TVN24 na pewno należy do ekstraklasy a TVP Info ze swoją przeciętnością umieściłbym w 1 lidze. Najsłabiej oczywiście Superstacja, ale ten kanał to już w ogóle inna liga icon_lol

Kierownictwo Polsatu zaspało - efekty widzieliśmy wczoraj. Nie oglądałem długo programu Agnieszki Gozdyry. Nie był ciekawy. Jeszcze powoływanie się na sondaż konkurencji - wstyd!

Nie podzielam argumentu o remoncie studia."Najlepiej" skopiować TVN24 pod każdym względem i będzie super. Jak TVN24 ma duży bim to Polsat News też powinien mieć... Nie zgadzam się. Jakoś TVP Info nie wybudowało podczas remontu wielkiego bimu. A przecież mogli. Zmieniłbym grafikę ekranową zmniejszając logo Polsat News i sposób wyświetlania informacji na paskach - kolorystyka też do wymiany. Studio Polsat News ma olbrzymie możliwości tylko ludzie w tej stacji nie bardzo potrafią je wykorzystać.

W Polsacie niestety wszystko rozbija się o kasę. Jeszcze odnośnie wczorajszego programu - wystarczyłoby wprowadzić podobne zmiany jak przy programie Premierzy - bimy, "inne ustawienie krzeseł do debaty". Dwójka prowadzących - świetnym rozwiązaniem wg mnie byłaby para Kacprzak-Gawryluk.A tak było jak było...
Awatar
ważna osoba
14-10-2013 12:55

Może z tym telebimem przesadziłem, ale co reszty masz rację wystarczyłoby trochę finezji i lepsze ustawienie w studiu, niestety nie potrafią albo nie chcą wykorzystać w pełni to studio. Ja widziałbym parę Kacprzak-Sakowska bardziej, ale Gozdyra nie wypadła wcale źle, tylko nie potrafiła zapanować w panelu z publicystami nad rozmową. Ogólnie było to nudne, scenografia ukradziona z WOK, już naprawdę mogli się jakoś wysilić, widać, że na ostatnią chwilę. Zastanawiam się jakby Tomasz Lis był dyrektorem Polsat News, czy ta stacja wtedy może by odżyła.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
14-10-2013 14:27

Obawiam się, że gdyby Polsat News był kierowany przez Lisa to i owszem oglądalność byłaby lepsza (pewnie za sprawą sporych zmian w kanale), ale tytuł "najbardziej obiektywnej telewizji informacyjnej w Polsce" przepadłby na długi czas...
Udostępnij ten temat