Polsat News - dyskusja ogólna

Awatar
redakcja tvpolsat.info
07-06-2014 21:31

Powiem tak. Według mnie te 6 lat to jednak jakiś sukces. Niewątpliwie, Polsat News stał się moją ulubioną stacją informacyjną - obiektywna, oczywiście są wyjątki, ale na ogół obiektywna, niezbyt krzykliwa, ciekawa, intrygująca, wciągająca stacja. Ale ma też minusy - małe zaangażowanie w sieci, niedoinwestowanie, oszczędzanie na wszystkim, czasami wolne reagowanie na wydarzenia. Chodzi o te wydarzenia, gdzie trzeba wysłać swój wóz czy reportera. Pamiętamy zresztą wszyscy wtopę, teraz tak to oceniam z perspektywy czasu, wtopę z pokazywaniem przez kilka godzin mapy na ekranie, gdy była katastrofa kolejowa. A po północy wreszcie mapa zniknęła i poszli spać. To są dość częste przypadki.

Ale zbudowali naprawdę ciekawą alternatywę dla innych stacji. Nikogo nie faworyzują. Nawet pana Korwin-Mikkego traktowali jak każdego innego. Mają ciekawe pomysły - czasem gorzej z ich realizacją.

Podsumowując - zaangażowanie ludzi jest ogromne, ale czasem ograniczenia, właśnie finansowe robią swoje. I dlatego mamy taką mocną promocję łączeń LTE - bo tanio wychodzą, o wiele taniej niż satelitarne, a przy okazji promuje się produkt Plusa i CP. Nie przekreślałbym jednak tych sześciu lat. Nie wyobrażam sobie teraz tego, żeby Polsat News zniknął. Musi być i koniec icon_smile.
Awatar
ważna osoba
07-06-2014 23:13

Ze wszystkim co napisałeś zgadzam się w pełni icon_smile
Awatar
redakcja tvpolsat.info
08-06-2014 02:00

Przygotowano okolicznościowy jngielek na urodziny icon_wink.
MN dodał/a następującą grafiki:
uro4.jpg uro3.jpg uro2.jpg uro1.jpg
Awatar
ważna osoba
08-06-2014 02:02

Ładnie to wygląda.
Awatar
ważna osoba
09-06-2014 15:20

No już czas na wymianę oprawy antenowej stacji 1polnew Może w końcu coś tu zmienią, bo oprawa 1pnpl jest bardzo fajna.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
11-06-2014 21:22

Program "Polska - magazyn reporterów krajowych" pojechał na wakacje. Jak powiedział dzisiaj Maciej Wenerski na koniec wydania - kolejne wydanie we wrześniu. Od jutra w paśmie "Polski" będzie emitowany program "W rytmie mundialu". To nie pomyłka - program będzie i o 16:10, i o 21:00.
MN dodał/a następującą grafikę:
mundialu.jpg
Awatar
redakcja tvpolsat.info
14-06-2014 21:08

W soboty zamiast podsumowania tygodnia magazynu "Polska" są "Informacje", nadawane ze studia Polsat News. W sumie to lepsze niż powtórka "W rytmie mundialu". Oby od poniedziałku w dni powszednie o 21:00 też pojawiły się "Informacje", tak jak w sobotę.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
15-06-2014 22:16

Bardzo zastanawiająca jest dzisiejsza aktywność profilu Polsat News na Facebooku... Ktoś się chyba u nich w tym Polsacie obudził po długim ziomowo-wiosennym śnie! W każdym razie musiałem odhaczyć "otrzymuj powiadomienia" bo mi prawie całą listę tychże powiadomień "zespamowali icon_wink icon_lol

A teraz kolejne 4 miesiące stagnacji icon_cool
Udostępnij ten temat