Polsat News - dyskusja ogólna

Awatar
redakcja tvpolsat.info
23-09-2013 18:08

A jeszcze taka sytuacja icon_wink. Wrzucam zap z belką "Zdjęcia: Superstacja", co od czasu do czasu się ostatnio zdarza widywać icon_wink.
MN dodał/a następującą grafikę:
spn.jpg
Awatar
bardzo ważna osoba
23-09-2013 18:26

Może za jakiś czas i Superstacja zostanie dołączona do portfolio kanałów Telewizji Polsat. Ĺťadnych pieniędzy by nie stracili na tym "zakupie" spółki Ster przez Polsat, bo to tylko przeniesienie paru milionów z jednego konta na drugie.
wink
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
23-09-2013 23:43

Od czasu do czasu oglądam prognozę pogody na Ipli. Zwłaszcza wtedy, gdy nie oglądam informacji. Dzisiaj właśnie tak było. Zajrzałem na iplę i oto co zobaczyłem... icon_wink

Po wyświetleniu prognozy pojawił się czarny ekran. Po chwili usłyszałem głos p.Horczyczaka i znów go zobaczyłem. Ipla zamieściła dwie wersje prognozy nagrane przez PN.

Zamieszczam link, może nie usuną...
http://www.ipla.t...od-5813155

a poniżej obrazki:
Posterunkowy dodał/a następującą grafiki:
1_3.jpg 2_2.jpg 3_2.jpg
Awatar
redakcja tvpolsat.info
24-09-2013 00:30

Dzięki temu poznaliśmy troszkę telewizyjnej kuchni icon_smile. Jak widać, nagrywają dwie wersje pogody. Czy to jest ta pogoda dla "Wydarzeń"? Jeśli tak, to się nie dziwię, że nagrywają dwie wersje - dzięki temu mogą wybrać lepszą do emisji. Chyba o to chodzi - bo to wygląda na nagrywane ciągiem.
Awatar
bardzo ważna osoba
24-09-2013 01:13

Pod logo Polsatu News jest napis HD. Nie rozumiem Polsatu. Sa gotowi od samego początku do nadawania w HD, to nie - tylko SD i chwalili się, że nadają jako pierwsi w 16:9. HD to jednak większy powód do dumy. Zwłaszcza na rynku kanałów HD w 2008 roku. Polsat wyróżniałby się na tle międzynarodowym, bo mało kto wtedy nadawał kanały informacyjne w HD.
wink
Awatar
ekipa moderatorska
24-09-2013 19:24

MN napisał(a):

Adam Burak wraz z końcem sierpnia rozstał się z Polsat News.

Był dziś w 1wydpl jako... rzecznik prasowy stadionu miejskiego we Wrocławiu.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
24-09-2013 19:33

Jakoś Polsat News nie ma szczęścia do Wrocławia - pan Szpak, pan Burak. A teraz to we Wrocławiu jest pani Waliszewska, dawniej TVS i pan Stopczyk. Oby na dłużej icon_wink.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
01-10-2013 17:43

Z cyklu ciekawostki. W newsroomie na telewizorkach u góry, które mają ekrany 4:3, tylko na jednym jest dobrze ustawiony format obrazu. Na jakim? Oczywiście, na tym, gdzie jest Polsat News icon_wink. Tam jest ustawiony letterbox. Na reszcie, w tym na TVN24 i TVP Info obraz jest nieprawidłowy - rozciągnięty na cały ekran icon_wink. Obrazuje to poniższy zrzut.
MN dodał/a następującą grafikę:
tele.jpg
Udostępnij ten temat