Polsat News - dyskusja ogólna

Awatar
ważna osoba
01-01-2014 19:53

Studio nowego kanału TVN robi wrażenie, w tym są dobrzy.
Awatar
przyjaciel strony
01-01-2014 23:31

Zgadzam się z tym, ze stosunkowo niewielkimi kosztami Polsat News mógłby zrobić bardzo efektowny wieczór sylwestrowy. Jednak bylyby to jakieś dodatkowe koszty, a widownia i tak bardzo niewielka. Wszyscy przecież gdzieś się bawilismy i nie myslelismy raczej o tym, co akurat emituje informacyjny kanal Polsatu.
Newsman20, w tym temacie rozmawiamy bynajmniej nie o TVN24BiS.
Awatar
ważna osoba
02-01-2014 00:01

Przy Henryku Sobierajskim nie da się nic efektownego zrobić ,nawet przy niskich kosztach. Tu potrzebny jest Tomasz Lis, jestem w stanie się założyć, że pozycja stacji była by zupełnie inna i efektowna, no i portal informacyjny byłby i większa walka z tvn 24.
Awatar
piszę coraz więcej
02-01-2014 01:57

Ludzie. Dajcie spokój.

Polsat News nie skupia się na technologicznych fajerwerkach (bo i po co) tylko na informacjach i prostym ich przekazywaniem. Ja nie wiem co wam ciągle nie pasuje. Jeżeli coś jest dobre, to nie ma sensu tego zmieniać - tak jak na przykład studio Polsat News. Rozumiałbym taki lament gdyby ich studio było biurkiem na tle białej ściany, ale tak nie jest. Studio 1polnew jest naprawde nowoczesne i ja nie widzę sensu je liftingować albo zmieniać icon_wink Jedyne co można zrobić, to urozmaicić kadrowanie jeżeli tak już to komuś przeszkadza.

Po drugie i będące najważniejszym argumentem w całej dyskusji - inwestycje p. Solorza póki co skupiają się na Plusie i LTE, a w przypadku kanałów telewizyjnych wyraźnie obrano taktykę ''byleby nie przynosiły strat''. Zyski widać są zadowalające i szefostwo nie widzi potrzeby tego zmieniać.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
04-01-2014 14:41

Wczoraj wieczorem, gdy emitowano "WOK" i było łączenie z newsroomem z Agnieszką Gozdyrą, było widać, jak montowane są w newsroomie nowe monitory. Są zamontowane na tym słupie i leci tam zapętlony jingiel.
MN dodał/a następującą grafikę:
monitor.jpg
bardzo ważna osoba
04-01-2014 14:55

Może "Wkurz Tygodnia" będzie nadawy z newsroomu. Obok tego słupa z ekranikami
Awatar
przyjaciel strony
04-01-2014 16:16

Na forum także napiszę o zmianach jakie zaszły w weekendowym wydaniu Nowego Dnia.
Swój debiut miał Krzysztof Ibisz - warto podkreślić, że debiut udany.
Nowe kadrowanie - pozytywna zmiana, program dynamiczniejszy.

We wszystkich wydaniach prognozy pogody nowe mapy pogodowe i grafika, dżingiel - bez zmian.

Wcześniej już wymieniono także ekrany w newsroomie, wczoraj pojawiły się dodatkowe wyświetlacze.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
06-01-2014 14:51

Jako podano na profilu "To był dzień" na Facebooku, Łukasz Szelecki odchodzi z Polsat News. Dzisiaj w "TBD" będzie jego ostatni materiał jako reportera Polsat News.
Udostępnij ten temat