Polsat News - dyskusja ogólna

Awatar
redaktor tvpolsat.info
04-11-2014 11:46

Od dziś jest emitowany nowy jingiel reklamowy, jest zupełnie inna muzyczka, no i przede wszystkim jingiel jest w HD icon_smile
Awatar
redakcja tvpolsat.info
04-11-2014 18:09

Właściwie to graficznie jest prawie taki sam jak był, inny jest trochę jingiel ogłoszenia nadawcy. Za to muzyczka, jak wspominałeś, jest całkiem nowa i są tam takie charakterystyczne "piknięcia" icon_wink.

Dorzucam jeszcze dzisiejszą zapowiedź popołudniowo-wieczornych tematów w Polsat News 2. W newsroomie Dominika Długosz i prowadząca "Informacje" Joanna Górska.

bardzo ważna osoba
07-11-2014 20:13

MN napisał(a):

Wie ktoś, co to w ogóle jest? Wygląda to paskudnie... Powinno to być jakoś zakryte.

Dowiedziałem sie nieoficjalnie co to jest
Sądzę że w jakiś sprytny sposób zamontowana jedna z bocznych lamp tzw. kontra która zapewne ma rzucać światło rozproszone na boczną ścianę.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
08-11-2014 00:07

To miło, że się dowiedziałeś icon_smile. Powinno być to jednak ukryte jakoś, bo nie wygląda estetycznie.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
08-11-2014 17:21

Dzisiaj Polsat News przepięknie wykorzystał fakt, że ma dwa kanały informacyjne i w Polsat News pokazywano krajową konwencję PO, a w tym samym czasie w Polsat News 2 - konwencję wyborczą PiS. Obie transmisje były oczywiście na żywo, a w Polsat News informowano o transmisji w Polsat News 2.
MN dodał/a następującą grafiki:
pnpo3.jpg pnpo2.jpg pnpo.jpg
Awatar
redakcja tvpolsat.info
09-11-2014 18:26

Zatrudnienie pani Ikonowicz okazało się strzałem w 10, bo akurat dzisiaj sporo się w Hiszpanii dzieje i pani Julia ma pole do popisu. Radzi sobie naprawdę dobrze, choć to tylko łączenia telefoniczne.

Przy okazji, pojawiły się nowe mapy. Może nie tyle nowe, co obrandowane logo DigitalGlobe. Warto zwrócić uwagę na to, że jest tam też napis "Unlicensed". Co to oznacza? Ĺťe Polsat News korzysta z jakiejś wersji demo icon_wink? Dziwne. Wszystko widać na filmiku poniżej.

Awatar
ważna osoba
09-11-2014 18:28

Może już czas na wymianę oprawy antenowejicon_question
Awatar
piszę coraz więcej
09-11-2014 20:42

Tak, do tego zmienić studio i sposób prezentacji "Wydarzeń", bo są mało dynamiczne.
Sorry, nie mogłem się powstrzymać.
Udostępnij ten temat