Polsat News - dyskusja ogólna

Awatar
ważna osoba
10-11-2014 00:33

No właśnie trzeba wykorzystać funkcjonalnie to co jest, ale jest jeszcze spory potencjał, chociaż jest zwolennikiem wybudowania odrębnej siedziby dla kanału pnhd
Awatar
redakcja tvpolsat.info
10-11-2014 00:39

To jest ciekawy pomysł, ale znając właściciela... icon_wink.
Awatar
ekipa moderatorska
10-11-2014 08:53

W tej chwili Polsat mieści się jednym budynku, Cyfrowy Polsat w innym, a Polkomtel w jeszcze innym. Budowa nowej, dużej siedziby to nie jest zły pomysł. Koszty utrzymania by spadły. Orange niedawno przeniosło się do nowego, dużego kompleksu. Ale to na razie moje spekulacje i nawet gdyby tak postanowili to minie kilka lat.
bywam tu czasem
10-11-2014 11:37

Przeniesienie siedziby to tylko kwestia czasu. W Porcie Praskim (czyli inwestycji Solorza) docelowo jest planowane wybudowanie centrum medialnego.
Awatar
bardzo ważna osoba
10-11-2014 14:12

A tak w ogóle, to co to za inwestycja?
icon_smile
Awatar
redakcja tvpolsat.info
10-11-2014 15:12

Studio to rzecz drugorzędna. Przydałoby się zrobić troszeczkę porządku z prowadzącymi. Bartosz Kurek, który swoją drogą chyba jest teraz na urlopie, powinien zostać przesunięty z "Nowego dnia" do innego pasma. Obserwowałem go ostatnio i gdzieś ta jego dawna świeżość odleciała. Chyba się zasiedział za bardzo w poranku.

Porządek też powinien być zrobiony w przypadku Marka Kacprzaka. Albo "TBD", albo "WOK". Nie to i to. W ogóle prowadzący powinni bardziej sztywno zostać przypisani do danych pasm, a nie latać, tak jak pan Abramowicz - raz w "To jest dzień", raz w "Nowym dniu".

Niedoceniania Magda Kaliniak powinna zostać wreszcie doceniona i wyjść z tego poranka, gdzie jest tylko do czytania newsów. Z kolei pan Szeląg koniecznie powinien wrócić do tematyki biznesowej. W "Tak czy nie" zresztą i tak się prawie wcale nie pojawia. Przesunąłbym go więc do Polsat News 2.

Przydałby się naprawdę jakieś zmiany dot. prowadzących. Potrzeba powiewu świeżości. Czekam na to bardzo, bardzo.
bardzo ważna osoba
10-11-2014 15:19

Podpisuje się pod postem @Emila . @krmtu co to za inwestycja pierwsze słyszę?
Ale zgadzam się także z wybudowaniem nowej siedziby dla Polsatu. Ale jak nie to da się coś zrobić z obecnym studiem. Trochę wyobraźni i mogłoby być.
Ja bym widział ten wirtual w realu :
s24.postimg.org/66eqn22g5/naczelni6.jpg

Tam gdzie obecnie jest część z stołem by to się zmieściło. i wykombinować cześć dla rozmów z gośćcami np.

i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/06/15/article-2658255-1EC8C13D00000578-939_634x378.jpg

Co o tym myślicie??
Awatar
redakcja tvpolsat.info
10-11-2014 16:33

To pasuje, ale do weekendowego "Nowego dnia". Tak na co dzień, to zbyt lifestylowe icon_wink.
Udostępnij ten temat