Polsat News - dyskusja ogólna

Awatar
ekipa moderatorska
30-04-2018 08:57

Nie dziwię się, bo coś trzeba zmienić, aby te stacje nie stały w miejscu. Zobaczymy jakie będą tego skutki.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
30-04-2018 20:34

Polsat News skręca w prawo, nie ma się co oszukiwać.
Nie będzie mi z nowym kierunkiem po drodze, ale rozumiem tę decyzję. Widzów centrowych, lewicowych i liberalnych zagospodarował skutecznie TVN24 i TVN24 BiS. Myślę, że z punktu widzenia biznesowego to może się opłacić. Stacje Polsatu pod wodzą Gawryluk mogą zabrać umiarkowanych prawicowych widzów TVP Info, którego przecież nawet zażarci prawicowcy często nie są w stanie oglądać. Natomiast utworzenie agencji informacyjnej oraz przejście do niej części dziennikarzy może służyć zarządzaniu lewicową Superstacją i w przyszłości liberalną Nową TV. Tak to rozumiem icon_wink
(uwaga, analiza mocno amatorska)
Awatar
bardzo ważna osoba
30-04-2018 23:45

A w którym miejscu Polsat News schodzi bardziej na prawo?
przyjaciel strony
01-05-2018 11:31

Czuć lekki powiew w prawo, jednak nadal starają się być obiektywni. To się ceni, a na większę zmiany czekam z niecierpliwością, szczególnie te na ekranie icon_biggrin
Awatar
redakcja tvpolsat.info
01-05-2018 11:48

Zarządzanie jednoosobowe nigdy nie było dobre i nie będzie dobre. To nie jest dobry pomysł.
Awatar
przyjaciel strony
01-05-2018 14:55

Silną stroną Doroty Gawryluk jest jej aparycja i doświadczenie. Nie spodziewam się żadnej rewolucji za jej rządów. Stagnacja, "czas kontynuacji", bo "Wydarzenia są najbardziej obiektywnym serwisem informacyjnym w Polsce". Nie ma Wydarzeń i Polsatu News w internecie i jeśli dalej Dorota Gawryluk będzie cieła koszty, w końcu zostanie widownia 50+ ze wsi. Polsat szuka oszczędności, nie inwestuje, zwalnia ludzi, pokazuje widzom zniszczone studio, wieloletnie wpadki realizacyjne wciąż w tych samych momentach flagowych programów. Do zarządzania mediami w 2018 roku potrzeba kogoś z otwartym umysłem, trzeba odwagi, czasem ryzyka. Prezes nie zaryzykuje, prezenterka Gawryluk również nie. Tylko czy brak ryzyka nie jest jeszcze bardziej ryzykowny? Zachęcam do dyskusji wszystkich sympatyków i obserwujących Polsatu.
przyjaciel strony
01-05-2018 19:06

A ja mam nadzieję że Dorota Gawryluk dopiero zaczyna zmiany, myślę, że zmiany będą postępowały. Dajmy im czas, nowa szefowa zarządza dopiero lekko ponad miesiąc. I tak wiele się już zmieniło, według mnie na lepsze.
Awatar
ekipa moderatorska
01-05-2018 19:52

MN napisał(a):

Zarządzanie jednoosobowe nigdy nie było dobre i nie będzie dobre. To nie jest dobry pomysł.

Zgadzam się.
Udostępnij ten temat