"Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń""Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń""Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń""Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń"

"Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń"

Awatar
ważna osoba
12-09-2011 17:15

Moim zdaniem to właśnie dobrze, że wczorajsze Wydarzenia nie były poświęcone w całości uroczystościom w Stanach Zjednoczonych. Dzień na prawdę nie kończył się na Nowym Jorku! W Polsce trwa przecież kampania wyborcza, a dzień wcześniej w nocy walczył Adamek - tego i innych bliższych nam informacji zabrakło w Faktach i Wiadomościach (które wyemigrowały).

Osoby które chciały non-stop śledzić to co dzieje się w Stanach mogły to zrobić włączając Polsat News. W porze regularnych Wydarzeń nadawano wczoraj niemal cały czas z Nowego Jorku (Jan Mikruta na zmianę (pomiędzy reklamami) z Tomaszem Machałą), a także z Waszyngtonu (Zuzanna Falzmann). Dziś nie trzeba czekać na serwisy w dużych stacjach. Ktoś chce oglądać relacje z NY włączy ten program, a kto bardziej interesowany wiadomościami z kraju czy sportem włączy inny. Proste.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
12-09-2011 17:20

Fakt, choć to nie ten wątek icon_wink, to też pochwalę Polsat News, bo relacje z USA były świetne. Wreszcie przestali oszczędzać i wysłali ekipę na miejsce. I łączyli się satelitarnie, a nie internetowo. Nie można też nie wspomnieć o "To był dzień" połączonym z "To był dzień na świcie", które też wyszły świetnie.

A co do "Wydarzeń" to jednak jest to program podsumowujący dzień, więc dobrze, że o innych sprawach też wspomnieli. Co do ruchomych pór emisji "Wydarzeń", to też nie za bardzo mi się to podoba, ale ME się skończą i wszystko wróci do normy. Chociaż chyba lepszym rozwiązaniem byłaby emisja "Wydarzeń" po meczu, czyli po godz. 20:00, bo 17:00 to jest za wcześnie na główne wydanie.

PS. I chcieliście, to macie icon_wink. "Wydarzenia" dzisiaj też o 18:50 tylko w Polsat News icon_smile.
Edytowane przez MN dnia 12-09-2011 17:30
jestem zawsze
12-09-2011 18:34

Zauważyliście, że od poprzedniego czwartku czyli od 8 września nie pojawiają się Wydarzenia flesz czyli zapowiedź co będzie zarówno Wydarzeniach 15.50 i Wydarzeniach o 18.50 czyli około 15.30 i 18.30? Ciekawe dlaczego, może planują jakieś zmiany?
Awatar
redakcja tvpolsat.info
12-09-2011 18:50

Może KRRiT się doczepiła, że to promowanie programu, a nie osobna propozycja programowa. Wcale bym się nie zdziwił icon_wink.
jestem zawsze
12-09-2011 19:32

@azek84
Co do tego, że Wydarzenia w dzień rocznicy powinny być poświęcone w całości atakowi na World Trade Center to nie zgodzę się. Skupienie się na jednym wydarzeniu i wymyślaniu tematów na siłę raczej jest objawem tabloidyzacji za, co coraz częściej krytykowany jest np. TVN 24.
Dlatego wolę Polsat News, który w dosyć dużym stopniu poskramia swoje ciągoty do krzykliwości i show, ale przyznaję, że niepokojące sytuację zdarzają się, jak np. pan redaktor ubrany w wodery, stojący w wodzie do kostek i relacjonujący jak to niektórym do piwnicy nalały się 3 cm wody.
Dla mnie to, co ty uważasz za nowoczesność jest tabloidyzacją. Nie ważne jaka jest czołówka, nie ważne skąd są nadawane Wydarzenia, ważne aby przekazane informacje były jak najbardziej merytoryczne i rzetelne.
Awatar
stały bywalec
12-09-2011 21:34

azek84 napisał(a):

Nie wiem jak wy, jestem bardzo rozczarowany dzisiejszym Wydaniem
Wydarzeń w porównaniu do Faktów to był totalny kniot / Taka ważna rocznica po pierwsze Wydarzenia powinny być nadane z Nowego Jorku tak jak Fakty i Wiadomości

A ja się z tobą nie zgodzę , i w tym wypadku dobrze , że nie było Wydarzeń z Nowego Jorku , a Wydarzenia w całości nie były poświęcone wydarzeniom z rocznicy zamachów 11 września .

Oglądając także inne główne serwisy informacyjne z Europy np. włoskie Tg2 , czy hiszpańskie Telediario . Oczywiście temat nr.1 - 11 wrzesień , relacje korespondentów , reporterów itd. jednak praktycznie to tylko tyle , następnie głównie informacje z kraju i zagranicy . Myślę , że u nas nie potrzebne wielkie BUM z tego było zrobione tak jak Fakty czy Wiadomości nakręcanie tylko niepotrzebnie jednego i tego samego w kółko jak w takich Wiadomościach .
jestem zawsze
12-09-2011 22:00

Wasze myślenie w XXI wieku jest tak archaiczne, że aż żałosne, gdy redakcją Wydarzeń kierował Tomasz Lis to zupełnie inaczej by dziś wyglądały Wydarzenia, oglądalność i pozycja na rynku medialnym nie czwarta a druga co najmniej i przegonienie Faktów. Zmiany Wydarzeń muszą nastąpić i to radykalne. To nie jest tabloidyzacja tylko nowoczesność i postęp, żeby jak najciekawiej przedstawić informację strawną dla przeciętnego widza, ale i także obraz przekazu jest bardzo ważny coś nowego co zawsze przyciągnie nowych widzów i zwiększy udziały w rynku medialnym wśród wszystkich programów informacyjnych, jeszcze trochę a Panorama przegonie Wydarzenia, a jest najgorszy program informacyjny, chodź czasem potrafi bardzo pozytywnie zaskoczyć.
jestem zawsze
12-09-2011 22:34

Kolego dla mnie od kolorowych obrazków ważniejsza jest rzetelna informacja.
Co mi po czołówkach, studiach w Nowym Jorku, migających kolorowych obrazkach skoro przedstawiane informacje nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością, gdyż cała ekipa odpowiedzialna za przedstawienie informacji skupia się na tym, aby zainteresować, zabarwić, zaciekawić, a nie na tym, aby przedstawić fakty. Ważna jest treść, a nie obrazki.
Podam przykład z prasy. Czym różni się Gazeta Wyborcza oraz Rzeczpospolita od Faktu oraz Super Expressu? Po pobieżnym przejrzeniu tych gazet przeciętny czytelnik, którą grupą zainteresuje się? Oczywiście tą, która ma więcej obrazków, a nie tą, która skupia się na treści.
Twoja nowoczesność to dla mnie tabloidyzacja. To jest moje zdanie, a Ty oczywiście masz prawo do swojego.
Udostępnij ten temat