"Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń""Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń""Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń""Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń"

"Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń"

jestem zawsze
02-02-2012 20:58

Opium oceniłeś moją wypowiedź nie sprawiedliwie co do Wydarzeń nie oglądam wogóle Faktów są tendencyjne, nie obiektywne i agresywne, ale technika idzie do przodu i zmiany też muszą nastąpić, oczywiście część merytoryczna jest najważnijesza i obiketywizm w przekazie informacji.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
02-02-2012 21:23

Jeśli chodzi o ewentualne zmiany w Wydarzeniach, to powinno się w końcu poprawić grafikę ekranową, która po przejściu na full 16:9 jest jednym wielkim Bangladeszem. Jedna belka jest powiększona, druga przesunięta poza safe-area, jeszcze inna jest dostosowana do 4:3. Ktoś się powinien tym zająć i ogarnąć ten nieład.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
03-02-2012 13:06

Propozycje zmian w 1wydpl oraz w 1polnew :
1.Nie zmieniać studia ( a już na pewno nie na wirtualne ),
2.Zmienić oprawę graficzną ekranu 1polnew ,
3.Wprowadzić więcej dynamizmu do 1wydpl i 1polnew - przy czym nie należy tworzyć kopii tabloidowego TVN
4.Stworzyć program publicystyczny, który prowadzony byłby przez jednego z dziennikarzy z poza stacji np. pana Ĺťakowskiego lub dziennikarza radiowego, który ( program ) byłby nadawany codziennie lub chociaż 2 razy w tygodniu.
5.Stworzyć program w którym widzowie mogliby się wypowiadać telefonicznie ( NIE KOPIA SZKŁA KONTAKTOWEGO - raczej kopia programu siostrzanej 1ss "Bez ograniczeń"
6.Nowa czołówka 1wydpl
7.Przywrócić program "Narożnik Newsweeka" ,
8.Program pana Gugały - sobotni przenieść na wcześniejszą godzinę.

ZMIANY TAKIE WYMAGAJĄ DUĹťEGO NAKŁADU FINANSOWEGO, ALE JEĹťELI SOLORZ CHCE ABY STACJA SIĘ ROZWIJAŁA A NIE ZWIJAŁA, ABY PRZYCIĄGAŁA NOWYCH WIDZÓW MUSI ZAINWESTOWAĆ "PARĘ GROSZY"
Edytowane przez Posterunkowy dnia 03-02-2012 13:23
bardzo ważna osoba
03-02-2012 13:48

Za mocno galopujesz w przyszłość, na razie jest dobrze tak jak jest i niepotrzebne są te wielkie zmiany. A jak ci się nie podoba zawsze możesz przejść do konkurencji.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
03-02-2012 13:58

tu nie chodzi o to aby wszystko wprowadzać już natychmiast można to robić stopniowo, i nie chodzi też o to aby zmieniać kanał na konkurencyjny ja tego nie chcę jestem widzem i myślę że mam prawo wyrazić swoją opinię i nie lubię takiego komentarza jak ci się nie podoba to zmień kanał dlaczego? mam prawo wyrazić swoją opinię a czy polsat z niej skorzysta czy nie to już sprawa stacji myślę jedynie że to pomogło by w zdobyciu większej widowni ( przypominam sobie że gdy powstawał ten kanał Polsat zakładał że oglądalność średnia po 3 latach będzie wynosić 1,00% ) cytat z media2 z roku w którym kanał startował "Władze stacji nie ukrywają, że ich grupą docelową są przede wszystkim widzowie Polsatu. Liczą, że ten rok zakończą oglądalnością na poziomie 0,5-0,7 proc., a po trzech latach 1-1,5 proc." a wiemy dobrze że takiej na razie nie ma a szkoda mógłby mieć, myślę że kiedyś będzie miał na pewno nie pomoże mu likwidowanie kolejnych programów zwalnianie dziennikarzy, z tym chyba się zgodzisz. Myślę że Solorz zmienił po prostu priorytety ważniejszy dla niego w tej chwili jest internet niż telewizja to moja subiektywna opinia.
Edytowane przez Posterunkowy dnia 03-02-2012 14:26
Awatar
jestem zawsze
03-02-2012 18:11

Moim zdaniem to nawet Polsat News i Superstacje można połączyć w jedną stacje i dzięki temu Polsat zamiast dwóch mniejszych miałby jedną poteżną stacje informacyjną.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
03-02-2012 18:17

@e tam Niewiele już brakuje do 1%, a w wakacje nawet było powyżej 1%, więc nie jest źle icon_smile.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
03-02-2012 19:18

MN ok. masz racje brakuje nie dużo ale czy nie można dążyć do powiększania publiczności Polsat News to naprawdę fajna stacja ale jej właściciel powinien zadziałać aby funkcjonowała jeszcze lepiej. tak jak powiedziałem wkurzyli mnie jedynie z Narożnikiem Newsweeka. ten program powinien wrócić na antenę bo był naprawdę świetny, propozycje zmian które podałem w poprzedniej wypowiedzi usprawniłyby i zdynamizowałyby tą stacje. mam nadzieję że kiedyś Polsat News osiągnie stały poziom oglądalności przynajmniej powyżej 1,5% bo o większym wskaźniku na razie nie ma mowy.
Udostępnij ten temat