"Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń""Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń""Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń""Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń"

"Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń"

piszę coraz więcej
26-02-2013 16:12

Też tak uważam czas dogonić Fakty i Wiadomości, czas na nową czołówkę, oprawę i nową formułę prowadzenia.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
26-02-2013 16:20

@rekin44 Aż tak dużych zmian w 1wydpl nie trzeba - czołówka jest dobra, oprawa to to samo co czołówka , a jeśli chodzi formułę prowadzenia to faktycznie może być na stojąco , ale nie przez cały program , tylko przez część 1wydpl icon_smile
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
26-02-2013 16:40

Czołówkę Wydarzenia mają bardzo, bardzo dobrą ( TVN praktycznie jej nie ma ), to samo odnośnie oprawy ( belki, podpisy ). Odświeżyłbym jedynie formułę prowadzenia ( np. w parach, lub na stojąco pierwsze 10 minut ). Tylko to i aż to, więcej zmian nie potrzeba. Oglądalności i tak nie podniosą. TVN skupia się na polityce, Polsat jak twierdzi p. Jarosław Gugała na sprawach społecznych. Taka różnica. Większość widzów bardziej interesuje się wydarzeniami politycznymi, niż społecznymi. Ja wolę społeczne. Dlatego oglądam Wydarzenia.

Gonić to można psa, który się urwie ze smyczy. Ewentualnie zająca w lesie, w ramach polowania icon_wink

Patrzmy na jakość merytoryczną programów a nie na obudowę. To jest według mnie najważniejsze. Oczywiście, oprawa także odgrywa istotną rolę, ale nie najważniejszą. Obiektywizm w polsatowskich Wydarzeniach jak najbardziej jest zauważalny, jeżeli chodzi o prawdziwość podawanych informacji ( niektórych ), tutaj już mam zastrzeżenia ( kiedyś o nich wspominałem, nie będę się teraz rozpisywał ). Nad tym powinni w Polsacie popracować. Widz w Polsce jaki jest, każdy widzi, nie da się tego zmienić. Wystarczy mu grupa kłócących się polityków w studio, matka Madzi na dokładkę i uciekająca świnka. Z czasem może nastąpić poprawa, ale będzie to proces długotrwały. Dopóki to nie nastąpi Wydarzenia w takiej formule nie mają szans na zwiększenie oglądalności. Taka sytuacja jest szkodliwa dla stacji ( ze względu na słabą oglądalność ), ale korzystna dla wymagającego widza, który nie zadowala się byle sensacją.

Co wcale nie oznacza, że Wydarzenia i PN się nie tabloidyzują, zauważam to. Mam jednak nadzieję, że w pewnym momencie się zatrzymają i nie upodobnią całkowicie do Faktów. Oby obiektywizm dziennikarzy pozostał na takim samym poziomie. Jest naprawdę duży. Nawet nie ma co porównywać do niebieskiej konkurencji. Tam obiektywizm to słowo nieznane, nierozumiane.
Edytowane przez Posterunkowy dnia 26-02-2013 16:50
piszę coraz więcej
26-02-2013 16:59

Zgadzam się w prawie ze wszystkim twoimi tezami z wyjątkiem czołówki, ta czołówka nie da się jej tak modyfikować na specjalne wydania jak robią to Wiadomości i Fakty. Czołówka do zmiany, belki tak samo. Zresztą twoich argumentów się w pełni zgadzam.
Awatar
piszę coraz więcej
26-02-2013 17:38

Co do Faktów - dwusekundowego intra raczej też nie da się zmodyfikować.
piszę coraz więcej
26-02-2013 18:42

Teraz nie, ale wcześniej dało się.
piszę coraz więcej
28-02-2013 16:37

Ciekawe czy Dorota Gawryluk poprowadzi dziś Wydarzenia na stojąca sprzed telebimu jak Gugała 2 tygodnie temu.
piszę coraz więcej
28-02-2013 19:33

Wydarzenia dziś mnie nie zawiodły są najgorsze jak zwykle, takie ważne wydarzenie powinno być specjalne wydania, oprawa i specjalna czołówka jestem zawiedziony i totalnie.
Udostępnij ten temat