"Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń""Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń""Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń""Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń"

"Wydarzenia" i "Gość Wydarzeń"

Awatar
przyjaciel strony
02-08-2013 13:54

WYDARZENIA przynajmniej sa programem informacyjnym i moim zdaniem najbardziej obiektywnym.
Mają rację - show to w TVN i TVN 24 jest zamiast informacji
Cóź zrobić - ludzie szukają sensacji zamiast wiadomości - ot głupie społeczeństwo
Rajcuje ich MatkaMadziShow, Najazd na PiS i inne brednie
Awatar
redakcja tvpolsat.info
04-08-2013 20:41

Wydarzenia powinny skupić się na tematach społecznych, a politykę ograniczyć do minimum. A druga sprawa, szef programu. Musi być ktoś taki. To nie może być tak, że głównym programem informacyjnym zarządza ta sama osoba, co wszystkim innym.

Gdy Gugała był szefem, to trzeba przyznać, że wtedy Wydarzenia jako jedyne pięły się do góry. A odkąd pan Sobierajski jestem szefem, to Wydarzenia są nijakie - zaczęły mocno powtarzać się tematy z 15:50. Często robią to ci sami reporterzy, tylko o 18:50 jest to trochę w szerszym zakresie. Mało jest wyrazistych twarzy pracujących tylko dla Wydarzeń, napłynęło sporo reporterów z Polsat News. To wszystko powoduje, że na Wydarzenia już się tak nie czeka. A gdzie są autorskie tematy? Powinno ich być sporo, a nie to samo, co już przez dzień słyszymy 150 razy.

Także trzeba coś zmienić, ale nie chodzi o czołówkę czy studio, tylko o zawartość.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
04-08-2013 21:36

No nie wiem... Niby się z Tobą zgadzam (nie lubię tematów politycznych, unikam programów publicystycznych od dłuższego czasu), ale myślę, że wtedy byłoby jeszcze gorzej. Polityka ludzi ciekawi, przyciąga ich przed telewizory. Tematy społeczne owszem powinny się pojawiać, ale w programach interwencyjnych w PN. Zmian w czołówce czy w studio nie potrzeba. Fakt. Ale sposób prowadzenia, o którym rozmawialiśmy już chyba z milion razy, bym zmienił. Odświeżenie Wydarzeń musi nastąpić jesienią, inaczej spadną poniżej miliona. Podsumowując - zmiany studia, oprawy - nie. Prowadzenie - tak. Co do tematyki to tutaj bym polemizował.
Awatar
ważna osoba
04-08-2013 23:15

O ile studia bym nie zmienił, ale formuła prowadzenia tak i czołówkę tak. Wydarzenia mają najgorszą oprawę ze wszystkich programów, najlepsze są Wiadomości TVP co do czołówki a Fakty co do formuły prowadzenia. Ja bym postawił na więcej i to dużo polityki bo to przyciąga widzów. Przydałoby się wrócić do stanowiska redaktora naczelnego i tu postawiłbym na Magdę Sakowską a Gugałę bym po prostu zwolnił z pracy. Ale nie liczę już na jakiekolwiek zmiany, nawet na jesieni bo ich nie będzie. Kierownictwo w osobie Sobierajskiego nie jest mentalnie przygotowane do walki o nowego widza i dogonienie Faktów. Polsat jako taki nie jest w stanie wygrać tego wyścigu, bez kogoś kto szarpnie za cugle i brak tu takiej osoby jak Tomasz Lis. 1wydpl raczej nigdy nie osiągnął pułapu 4 mln przy takim podejściu jak teraz.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
04-08-2013 23:28

Jak to nie osiągną? Nie zapominaj o "Mikołajkowym Bloku Reklamowym". 6 grudnia pozycję lidera mają w kieszeni, raz w roku icon_lol I zadowolenie starczy im aż do kolejnego 6 dnia grudnia icon_lol
Awatar
ważna osoba
04-08-2013 23:48

Masz rację, zapomniałem, icon_lol o Mikołaju no tak raz na rok to jest dla nich jak orgazm satysfakcji z oglądalnościicon_lol
Awatar
redakcja tvpolsat.info
05-08-2013 00:10

Zacznijmy od tego, że błędem było połączenie redakcji "Wydarzeń" z Polsat News.
Awatar
ważna osoba
05-08-2013 00:13

Zgadzam się to był fatalny ruch kierownictwa stacji, ale pewnie ze względu na oszczędności.
Udostępnij ten temat