ATM Rozrywka

Awatar
przyjaciel strony
20-08-2012 19:16

Poland HD napisał(a):

Wracając do ATM Rozrywki to od września będziemy mieć w nim korekcyjne zmiany tzn. dojdzie pasmo kryminalne o 21:00 a "Pierwsza Miłość" będzie nadawana z dniem opóźnienia w stosunku do Polsatu icon_smile

Co ważne - 1pmnowe w 1atm2 nie będzie przerywana reklamami. Nie zdziwię się, gdy będzie zbierać sporą widownię - tylko 1 dzień opóźnienia względem Polsatu + brak reklam to zachęcająca perspektywa dla widzów PM. Ja się co prawda do nich nie zaliczam, ale oglądanie bez reklam na pewno wielu się spodoba.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
20-08-2012 19:25

Szkoda, że teraz nawet ramówkę układa Polsat, a ATM Grupa swoje pomysły może sobie w buty wsadzić. "Amazonek" i innych zapowiedzi to się już nie doczekamy.
Awatar
bardzo ważna osoba
20-08-2012 19:34

No właśnie. Czemu w ogóle Polsat pcha się w nie swój kanał. Przecież Zygmunt Solorz-Ĺťak (jeżeli tak się jeszcze nazywa) ma tylko ponad 17% udziałów w spółce, a to nie jest większościowy pakiet, że sobie mogę zarządzać kanałem. Dziwne
smile1wink
jestem zawsze
20-08-2012 19:46

Na pewno nie robią tego wbrew woli ATM Grupy, mają na to zgodę/umowę. icon_smile Mają pewnie taką umowę, że ATM Grupa cała i Polsat syty. icon_wink
direct39 napisał(a):
Co ważne - 1pmnowe w 1atm2 nie będzie przerywana reklamami. Nie zdziwię się, gdy będzie zbierać sporą widownię - tylko 1 dzień opóźnienia względem Polsatu + brak reklam to zachęcająca perspektywa dla widzów PM. Ja się co prawda do nich nie zaliczam, ale oglądanie bez reklam na pewno wielu się spodoba.

Wszystko, co dobre szybko się kończy. icon_smile Muszą mieć spore spadki oglądalności po wprowadzeniu reklam skoro zdecydowali się na emitowanie popularnego serialu bez reklam. icon_smile
Awatar
jestem zawsze
20-08-2012 21:27

direct39 napisał(a):

Poland HD napisał(a):

Wracając do ATM Rozrywki to od września będziemy mieć w nim korekcyjne zmiany tzn. dojdzie pasmo kryminalne o 21:00 a "Pierwsza Miłość" będzie nadawana z dniem opóźnienia w stosunku do Polsatu icon_smile

W takiej sytuacji Polsat mógłby zwinąć z ramówki swoją powtórkę w dni powszednie o 14 zastępując je jakimś serialem tak jak to ma miejsce w letniej ramówce. Co do 1atm2 to gdyby tam jeszcze z dniem opóźnienia i co najważniejsze bez reklam wsadzili powtórki "Malanowskiego i Partnerów", "Trudnych Spraw" oraz "Dlaczego Ja" czy wreszcie powtórki nowości z tygodnia (emitowanych wiosną o 13) to myślę że z zyskali by sporo widzów. A co do pasma dziecięcego to moim zdaniem mogliby je zwinąć i rozpoczynać program nieco później lub poprzenosić wszystkie bajki z Polsatu na swoją antenę. Przynajmniej byłby z tego pasma jakiś pożytek bo 1pol miałoby pole do budowania odważniejszej ramówki dziennej i w miarę uporządkowanej ramówki dziennej także po popołudniu gdzie mógłby zrobić niezłe pasmo z paradokumentami przesuwając "Wydarzenia 15:50" i "Interwencje" oraz "Malanowskiemu i Partnerom" godzinę emisji o godzinę wstecz dzięki czemu "Trudne Sprawy" mogłyby rywalizować z powtórką "Pierwszej Miłości" na ATM Rozrywce gdyż zaczynałyby się o równej 16:00. Z punktu widzenia 1atm2 to byłoby nawet korzystne bo mogłaby wyskoczyć z swoim planowanym serialem paradokumentalnym o godzinie 18:00 lub 19:00 a więc po "Ukrytej Prawdzie" na TVN'ie.
Edytowane przez MK dnia 20-08-2012 21:34
Awatar
redakcja tvpolsat.info
20-08-2012 21:29

Nie mogą go zwinąć, bo w koncesji mają zapisane pasmo dziecięce i dlatego "tłuką" te same filmy w koło icon_wink.
Awatar
jestem zawsze
20-08-2012 21:37

Czyli pozostaje tylko opcja z przejęciem bajek od Polsatu którymi to 1atm2 mogłaby spokojnie zapełnić pasmo dziecięce - zresztą Polsat ma bogate archiwum jeżeli chodzi o animacje więc mógłby się spokojnie nimi podzielić z ATM Rozrywką.
bywam tu czasem
21-08-2012 08:49

Jakim przejęciem, przecież Polsat do większość animacji zakupił i nie są ich własnością, żeby mogli jak to określiłeś "spokojnie nimi podzielić z ATM Rozrywką". Myśl czasami zanim coś napiszesz, naprawdę od tego głowa nie boli.
Udostępnij ten temat