direct39 napisał(a):
Poland HD napisał(a):
Wracając do ATM Rozrywki to od września będziemy mieć w nim korekcyjne zmiany tzn. dojdzie pasmo kryminalne o 21:00 a "Pierwsza Miłość" będzie nadawana z dniem opóźnienia w stosunku do Polsatu

Co ważne -

w

nie będzie przerywana reklamami. Nie zdziwię się, gdy będzie zbierać sporą widownię - tylko 1 dzień opóźnienia względem Polsatu + brak reklam to zachęcająca perspektywa dla widzów PM. Ja się co prawda do nich nie zaliczam, ale oglądanie bez reklam na pewno wielu się spodoba.
W takiej sytuacji Polsat mógłby zwinąć z ramówki swoją powtórkę w dni powszednie o 14 zastępując je jakimś serialem tak jak to ma miejsce w letniej ramówce. Co do

to gdyby tam jeszcze z dniem opóźnienia i co najważniejsze bez reklam wsadzili powtórki "Malanowskiego i Partnerów", "Trudnych Spraw" oraz "Dlaczego Ja" czy wreszcie powtórki nowości z tygodnia (emitowanych wiosną o 13) to myślę że z zyskali by sporo widzów. A co do pasma dziecięcego to moim zdaniem mogliby je zwinąć i rozpoczynać program nieco później lub poprzenosić wszystkie bajki z Polsatu na swoją antenę. Przynajmniej byłby z tego pasma jakiś pożytek bo

miałoby pole do budowania odważniejszej ramówki dziennej i w miarę uporządkowanej ramówki dziennej także po popołudniu gdzie mógłby zrobić niezłe pasmo z paradokumentami przesuwając "Wydarzenia 15:50" i "Interwencje" oraz "Malanowskiemu i Partnerom" godzinę emisji o godzinę wstecz dzięki czemu "Trudne Sprawy" mogłyby rywalizować z powtórką "Pierwszej Miłości" na ATM Rozrywce gdyż zaczynałyby się o równej 16:00. Z punktu widzenia

to byłoby nawet korzystne bo mogłaby wyskoczyć z swoim planowanym serialem paradokumentalnym o godzinie 18:00 lub 19:00 a więc po "Ukrytej Prawdzie" na TVN'ie.