Kwalifikacje wygrał Nico Rosberg i 2 pkt zdobywa AG i MARCEL17101980.Wyścig jednak wygrał Lewis Hamilton i tym samym zdobył Mistrzostwo Świata! 2 pkt za obstawienie jego otrzymują wszyscy oprócz AG
Najszybsze okrążenie wykręcił Daniel Ricciardo i jego nikt nie obstawił
Obstawianie więc dobieglo końca. Lewis Hamilton został Mistrzem Świata Formuly 1 w sezonie 2014. Obstawianie Formuły 1 w tym sezonie wygrałem ja - RS! Sobie mogę pogratulować, choć nie wiem, czy wypada Gratulacje także dla drugiego Marcela i trzeciego AG, który przegrał walkę o Mistrzostwo stawiając wszystko na Rosberga, który - jak wiemy - dojechał 14 i Lewis jeszcze go zdublował
Tym sposobem zakończył się sezon obstawiania Formuły 1 w sezonie 2014. Szczerze mówiąc, frekwencja daje mi sporo do myślenia, czy przyszła edycja dojdzie do skutku. O tym, czy sezon 2015 obstawiania Formuły 1 wystartuje i czy ja go poprowadzę, poinformuję was pod koniec lutego. Mam nadzieję, że będziecie czekali i że frekwencja będzie dużo większa Dziękuję serdecznie i mam nadzieję do zobaczenia
Dogadałem się z MP&Silva, mogę zrobić kolejną edycję
Rozpoczynamy następny sezon obstawiania Formuły 1. Oczywiście nazwa ta sama. Formuła 1 nam troszkę zubożała w tym sezonie, a stawka jest coraz młodsza. Ale zasady takie same, jak w zeszłym roku, ale najważniejsze przypomnę:
[ulist=disc]obstawiamy do 15 minut przed wyścigiem/kwalifikacjami - redukcję wprowadzam w związku z tym, że sam zapominałem o tym, że :30 kończy się dane obstawianie, a wy też zapominaliście czasem, daję wam więc 15 więcej.[/ulist]
[ulist=disc]w niektórych wyścigach obstawiamy zwycięzcę kwalfikacji, wyścigu i autora najszybszego okrążenia, czasami będzie to sam zwycięzca wyścigu i autor najszybszego okrążenia. Wzamian za tego autora, czasem będzie pytanie - zagadka [/ulist]
[ulist=disc]dwie ostatnie rundy sezonu są podwójnie punktowane[/ulist]
[ulist=disc]zwycięzcą jest ten, kto na koniec sezonu - w listopadzie - będzie miał największą ilość zgromadzonych punktów.[/ulist]
Tyle zasad, a teraz sedno sprawy. Pierwszy wyścig sezonu tradycyjnie na Albert Park w Melbourne w Australii. Ale tym razem zmiany godzinowe. Obstawiamy zwycięzcę wyścigu i autora najszybszego okrążenia. Pierwsze obstawianie potrwa do niedzieli do godziny 5:45, wyścig rozpoczyna się o 6:00 w , RTL i Sky Sports F1. Powodzenia!
Zwycięzca wyścigu: Lewis Hamilton
Autor najszybszego okrążenia: Danił Kwiat