Seriale paradokumentalne Polsatu, Polsat Cafe i Super PolsatuSeriale paradokumentalne Polsatu, Polsat Cafe i Super PolsatuSeriale paradokumentalne Polsatu, Polsat Cafe i Super PolsatuSeriale paradokumentalne Polsatu, Polsat Cafe i Super Polsatu

Seriale paradokumentalne Polsatu, Polsat Cafe i Super Polsatu

Awatar
ekipa moderatorska
18-10-2013 21:05

Mogli zamówić na początek 45 odcinków na 2 miesiące z opcją, że jak się przyjmie domówią następne. TVN tak zrobił wiosną z Kocham enter. Wyniki byłe złe, to po 2 miesiącach serial znikł.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
25-02-2014 00:16

Nie jestem fanem paradokumentów, ale pierwszy odcinek "Dnia, który zmienił moje życie", który to obejrzałem w IPLI, pozytywnie mnie zaskoczył. Nawet dało się to obejrzeć. Trochę to momentami przypomniało zwykły serial. Dobrze, że w tym formacie nie ma tej konwencji polegającej na tym, że bohaterowie udają, że towarzyszy im ekipa zdjęciowa, a ta czeka np. pod drzwiami sądu i zaraz ludzie wypowiadają się do kamery, słychać nawet głos zza kamery. Tutaj tego nie ma. Sposób filmowania przypomina czasem zwykły serial. Dla bohaterów kamera nie istnieje, czyli tak jak w każdym normalnym serialu.

Oczywiście, są te wypowiedzi, nazwijmy je "setkami", ale na tle białej ściany i co ważne tam bohaterowie wypowiadają się po fakcie - czyli tak jakby te wypowiedzi kręcono już po danej historii.

Plus, że mamy innego lektora - Pawła Orleańskiego. Nie ma śmietnika na ekranie - nie ma logo w rogu, nie ma belek. Tak jak wspominałem - idzie to bardziej w stronę amatorskiego, ale jednak serialu fabularnego.
Awatar
bardzo ważna osoba
25-02-2014 00:38

Czyli format może jednak będzie udanym i nie zakończy się na jednym sezonie, ale to oczywiście zależy od widzów.
icon_smile
Awatar
redakcja tvpolsat.info
28-02-2014 16:41

III seria "Zdrad" przynosi zmiany. Teraz w odcinku będą dwie sprawy, a nie jedna. Ponadto, wymieniono panią psycholog na nową.

http://www.ipla.t...od-5892439
Awatar
bardzo ważna osoba
28-02-2014 16:45

Zastanawiam się ile osób ogląda ten serial, skoro jest już III sezon.
icon_wink
Awatar
redakcja tvpolsat.info
28-02-2014 16:50

1,6 mln osób oglądało drugą serię, a pierwszą 1,91 mln: http://www.wirtua...tvp2-i-tvn.
Awatar
bardzo ważna osoba
28-02-2014 17:07

To całkiem sporo. Muszę kiedyś z ciekawości to zobaczyć. Może naprawdę to jest jakieś ciekawe.
icon_smile
Awatar
redakcja tvpolsat.info
28-02-2014 17:10

Druga seria miała gorszą widownię, dlatego wprowadzono te zmiany. Jest dynamiczniej - 20 minut i po sprawie. Ta nowa psycholożka troszkę sztywna, wolałem panią Głowacką icon_wink. Teraz jest pani Twardowska, ale obie Karoliny icon_lol.
Udostępnij ten temat