''Świat według Kiepskich''''Świat według Kiepskich''''Świat według Kiepskich''''Świat według Kiepskich''

''Świat według Kiepskich''

Awatar
redakcja tvpolsat.info
14-08-2016 21:23

Niby tak, ale mieszkania ze wspólną toaletą były i pewnie nadal są spotykane, więc to nie był wymysł twórców icon_wink.

Zresztą, właśnie ta wspólna toaleta jest de facto główną osią serialu icon_wink.
Awatar
bardzo ważna osoba
14-08-2016 23:05

Nie był wymysł twórców, bo takie kamienice były kiedyś, czy to w Europie, czy USA. Jak ktoś pisał na forum o Kiepskich, to tam było jedno mieszkanie, później podzielone na mniejsze lub dwa mniejsze i obecnie to jest jedno duże mieszkanie. Ponad 200 metrów bodajże. W takim czymś mieszkać, to marzenie wręcz.

I jak widać - niby zwykły sitcom, ale zawierający wiele zagadek, ciekawostek, jak i tajemnic.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
15-08-2016 20:04

To tak jak tajemniczy pustostan. Jeśli się nie mylę, "grał" w trzech odcinkach, a może więcej. Na pewno w tym doktorze z serialu, o pani Podlaskiej i w "Diabelskim młynie". Jednak pokazano go tylko w tym ostatnim. Żeby nie budować kolejnego pomieszczenia, to w "Diabelskim młynie" na ten pustostan przerobiono mieszkanie Paździochów.

Drugi tajemniczy "obiekt" to mieszkanie Boczka i całe jego piętro. Pokazane w tym odcinku, w którym tajemnicze rzeczy działy się w jego toalecie - wtedy po prostu przerobiono korytarz Kiepskich i Paździochów. Z kolei mieszkanie Boczka pokazano w odcinku "Sceny z życia małżeńskiego", ale tam to był greenbox.
Awatar
bardzo ważna osoba
15-08-2016 20:09

A ja mam taką zagadkę. W jednym z odcinków kiepski zauważył boczka pod toaleta a boczek na to "witam sąsiada a wracam sobie z zakupami" i pytanie co boczek robił z zakupami na nieswoim piętrze ? icon_lol
Awatar
bardzo ważna osoba
15-08-2016 20:31

Polsatus napisał(a):

A ja mam taką zagadkę. W jednym z odcinków kiepski zauważył boczka pod toaleta a boczek na to "witam sąsiada a wracam sobie z zakupami" i pytanie co boczek robił z zakupami na nieswoim piętrze ? icon_lol

Szedł do kibla. icon_razz.gif
Awatar
redakcja tvpolsat.info
25-08-2016 18:24

Powtórki o 19:30 w pierwszym półroczu miały średni udział 14,9% w grupie komercyjnej - raport Cyfrowego Polsatu.
Awatar
bardzo ważna osoba
15-10-2016 19:05

Serial ma w końcu ten rekord Guinnessa za długość emitowania i ilość odcinków czy nie?
Awatar
redakcja tvpolsat.info
15-10-2016 19:11

Nie. Odrzucono wniosek, bo uznano, że dłuższy jest serial "Simpsonowie" - nie uwzględniono argumentu, że nie jest to sitcom.
Udostępnij ten temat