Echo24Echo24Echo24Echo24
Awatar
bardzo ważna osoba
09-04-2013 19:43

Gdyby zrobiono tak, jak zaproponowałeś, to Superstacja w naziemnej telewizji cyfrowej miałaby ograniczony dostęp, a mianowicie tylko do zasięgu nadajników obejmujących miasta, w których nadaje TV ODRA, czyli m.in. Legnica, Wrocław czy Zielona Góra.
wink
Awatar
redakcja tvpolsat.info
09-04-2013 19:46

No tak, ale inaczej koncesji nie dostanie, bo choć chcieli być w DVB-T, to raz miejsca nie dostali, a za drugim razem KRRiT tak skonstruowała konkurs, że nie było zapotrzebowania na kanał informacyjny. Według mnie, to nie jest głupi pomysł.
piszę coraz więcej
09-04-2013 19:46

Też myślę że "użycie" Superstacji to dobry pomysł (choć liczę na wydłużenie pasma regionalnego) trzeba jednak pamiętać, że ta formalnie nie należy do CP.

Na rynku DVB-T nie ma monopolisty. To klasyczny oligopol.
Awatar
bardzo ważna osoba
09-04-2013 19:51

MN, to musisz zgłosić swoją propozycję, żeby miała jakiś rozgłoś i może coś z tego będzie.
wink

ssszaman, to chyba nie problem będzie "kupić" Ster i wprowadzić Superstację do portfolio kanałów Grupy Polsat.
wink
Awatar
redakcja tvpolsat.info
09-04-2013 19:57

Zgadzam się z Emilem, Superstacja może jest warta parę milionów, góra kilkanaście, skoro całe Polskie Media wyceniono na 99 mln zł. Więc kupno Superstacji to niewielki wydatek icon_wink. Tylko akurat nie wiem, czy Supersatcja jeszcze należy do Steru, czy już do tych cypryjskich spółek Solorza/Ruty, bo np. Radio PiN nie należy już do Steru, a do tego tandemu cypryjskiego, o czym pisał kiedyś Presserwis icon_smile. Jednakże, to żaden problem przy zakupie.
piszę coraz więcej
09-04-2013 19:58

Emil napisał(a):

ssszaman, to chyba nie problem będzie "kupić" Ster i wprowadzić Superstację do portfolio kanałów Grupy Polsat.
wink

Może nie problem, ale na razie nic o tym nie słychać, więc pewnie nie ma takich planów...
Awatar
bardzo ważna osoba
09-04-2013 20:00

Mniejsza z tym do kogo dokładnie należy, bo w tych wszystkich spółkach i podspółkach, to się chyba nawet Solorz gubi. Myślę, że "zakup" przez Telewizję Polsat Superstacji jest dobrym pomysłem i powinni o tym pomyśleć już bardzo dawno temu. Natomiast udostępnienie przekazu w celu zapełnienia ramówki TV ODRA również jest ok, ale zapewne nikt z góry na to wpadnie.
wink

ssszaman, i zapewne przez kilka lat Superstacja nie będzie wchodzić w skład portfolio Grupy Polsat, skoro po tylu latach zdecydowano się na wchłonięcie Polskich Mediów.
wink
Edytowane przez Emil dnia 09-04-2013 20:05
Awatar
redakcja tvpolsat.info
09-04-2013 20:02

To w takim wypadku muszą znaleźć inny "zapychacz" - oby tylko nie Polsat2 icon_wink.
Udostępnij ten temat