Nie rozumiem tego biadolenia Telewizji Dolnośląskiej. Teraz okazuje się, że widz ich nie oglądał, bo wiadomości lokalne przerywały seriale... No cóż, ktoś tu błądzi. Tak samo można powiedzieć, że nikt nie chce oglądać TVP Wrocław, bo ta stacja zakłóca spokojny odbiór TVP Info.
Zresztą, kto tak naprawdę jest właścicielem tej spółki produkującej program ODRA - Wrocław? W naszym archiwum newsów znalazłem, że:
Głównym udziałowcem Polskich Mediów jest powiązana z Polsatem polska firma Trans Media Group, która posiada też udziały w Telewizji Dolnośląskiej TEDE, głównej stacji z grupy "Odra".
Co prawda, to jest news z 2007 roku, więc to mogło się zmienić, ale wynika z tego, że w spółce Telewizja Dolnośląska sp. z o.o. Polsat/Zygmunt Solorz-Ĺťak też ma jakieś udziały, jeśli nie większość.
Oczywiście, nie jestem z Wrocławia, ale ktoś z Wrocławia

dokładnie wyjaśnił mi, że TeDe od dłuższego czasu nic nie znaczyła w mieście. Nie wiem, z czego to wynikało, ale zapewne z tego, że "Fakty" TVP Wrocław są na niebo lepszym poziomie i kto miał oglądać wiadomości lokalne, to włączał TVP Wrocław i nadal to robi. Jeśli TeDe chce wrócić, to rzeczywiście ktoś w to musi zainwestować, żeby to była realna konkurencja dla TVP. Może rzeczywiście ATM Grupa jest jedyną nadzieją.