Echo24Echo24Echo24Echo24
Awatar
redakcja tvpolsat.info
06-05-2013 00:48

Nie rozumiem tego biadolenia Telewizji Dolnośląskiej. Teraz okazuje się, że widz ich nie oglądał, bo wiadomości lokalne przerywały seriale... No cóż, ktoś tu błądzi. Tak samo można powiedzieć, że nikt nie chce oglądać TVP Wrocław, bo ta stacja zakłóca spokojny odbiór TVP Info.

Zresztą, kto tak naprawdę jest właścicielem tej spółki produkującej program ODRA - Wrocław? W naszym archiwum newsów znalazłem, że:

Głównym udziałowcem Polskich Mediów jest powiązana z Polsatem polska firma Trans Media Group, która posiada też udziały w Telewizji Dolnośląskiej TEDE, głównej stacji z grupy "Odra".

Co prawda, to jest news z 2007 roku, więc to mogło się zmienić, ale wynika z tego, że w spółce Telewizja Dolnośląska sp. z o.o. Polsat/Zygmunt Solorz-Ĺťak też ma jakieś udziały, jeśli nie większość.

Oczywiście, nie jestem z Wrocławia, ale ktoś z Wrocławia icon_wink dokładnie wyjaśnił mi, że TeDe od dłuższego czasu nic nie znaczyła w mieście. Nie wiem, z czego to wynikało, ale zapewne z tego, że "Fakty" TVP Wrocław są na niebo lepszym poziomie i kto miał oglądać wiadomości lokalne, to włączał TVP Wrocław i nadal to robi. Jeśli TeDe chce wrócić, to rzeczywiście ktoś w to musi zainwestować, żeby to była realna konkurencja dla TVP. Może rzeczywiście ATM Grupa jest jedyną nadzieją.
piszę coraz więcej
06-05-2013 08:49

nie jestem w stanie się zgodzić że "TEDE nic nie znaczyło".

Nie znam wyników oglądalności, ale pracuje w instytucji która współpracuje z lokalnymi mediami. Lokalne media we Wrocławiu są naprawdę znaczące, czy to TVP Wrocław czy TEDE. Prawdą jest, że od dłuższego czasu w TEDE była jakaś stagnacja - co nie do końca dziwi skoro nie wiedzieli co będzie dalej.
Zresztą wystarczy zobaczyć jacy lokali politycy ich odwiedzali - naprawdę "lokalsy" mają siłę przebicia.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
07-05-2013 19:14

Kanał TVL przeszedł na emisję 16:9. Oczywiście, na razie tylko w Internecie, ale jak widać - są już gotowi na cyfryzację icon_wink.
MN dodał/a następującą grafikę:
tvl.jpg
piszę coraz więcej
10-05-2013 09:41

Podsumowanie stanowisk złożonych w związku z informacją Prezesa UKE o przystąpieniu do zmiany Planu zagospodarowania częstotliwości w zakresie 470-862 MHz
[polskie Media S.A.] w odpowiedzi na informację o przystąpieniu do opracowania zmiany planu zagospodarowania częstotliwości z zakresu 470-862 MHz, niniejszym pismem zarząd spółki Polskie Media S.A. zgłasza chęć wykorzystywania częstotliwości we Wrocławiu/Świdnicy, Zielonej Górze/Gorzowie Wlkp., Głogowie/Legnicy/Lubinie oraz Jeleniej Górze na potrzeby rozpowszechniania i/lub rozprowadzania lokalnych programów telewizyjnych.

Uwaga niezasadna. Stanowisko Spółki będące zgłoszeniem zainteresowania zasobami częstotliwości i/lub wnioskiem o ich rezerwację zostanie rozpatrzone osobno, w ramach
stosownego/stosownych postępowań administracyjnych zgodnie z przepisami prawa

http://www.uke.go...plik=12964
Awatar
redakcja tvpolsat.info
10-05-2013 15:32

W tym nie ma nic niepokojącego. Po prostu UKE chciał opinii na temat zmiany planu, a nie zgłoszenia spółki do użytkowania częstotliwości.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
25-05-2013 21:48

Przyznam szczerze, że nie wiedziałem, że TVL produkuje program dla TV Regionalnej. I te programy, które realizują obecnie, to nie są tylko dla internetu, ale także dla tej telewizji kablowej. A różnią się tym, że na końcu jest informacja "produkcja TVL dla TV Regionalnej".

tv.lubin.pl

Telewizja Regionalna to cyfrowa telewizja nadająca 24h w UPC (kanał 360). Nasze programy emitowane są na Dolnym Śląsku, w miastach takich jak: Wrocław, Wałbrzych, Lubin, Brzeg, Oleśnica Śląska i Szczawno Zdrój. Codzienny serwis informacyjny, zaangażowanie społeczne i prawdziwy obraz naszej rzeczywistości - to nasza siła! Cyfrowa jakość, a wkrótce również jakość HD naszej telewizji, to dowód rozwoju i nowoczesności. Nie każdy może to o sobie powiedzieć!
piszę coraz więcej
07-06-2013 14:53

Mam wrażenie, iż informacje które pojawiają się o powrocie TVP3 i większej sile regionów TVP, zmieszają szansę na powrót TEDE. O ile jeszcze jakieś szanse są. Szkoda. Eh, kiedyś to była naprawdę ważna telewizja dla tego miasta...
Awatar
redakcja tvpolsat.info
07-06-2013 17:37

Tak naprawdę bez problemu mogą w każdej chwili wznowić emisję ODRA Gorzów Wielkopolski, Lubin i Jelenia Góra. Producenci tych stacji nadal bez przerwy produkują program, tyle że dla kanałów kablowych. W gorszej sytuacji są Zielona Góra i Wrocław właśnie, bo oni rzeczywiście nie mają żadnego zabezpieczenia w postaci telewizji kablowej. I był chyba ich błąd.
Udostępnij ten temat