Posiadam ten dekoder już od kilku tygodni i postanowiłem przedstawić Wam zalety i wady tego dekodera, które dostrzegłem (będzie trochę porównań do dekodera Sagemcom ESI88)
+ Plusy:
[ulist=disc]w miarę fajne i czytelne menu ekranowe, EPG również
zarówno menu, jak i EPG, można powiedzieć, że działają w tle, czyli jest widoczny fragment obrazu i słychać dźwięk, nie tak jak w Sagemcomie
wyświetlanie informacji technicznych danego kanału (szkoda tylko, że nie pokazują się nazwy systemów kodowania danego szyfrowanego kanału
)
Ipla (tylko niestety mam bardzo wolny Internet, więc korzystanie z Ipla jest dla mnie praktycznie niemożliwe
)
możliwość ręcznego wyszukiwania kanałów
możliwość tworzenia własnych list kanałów (takich jak: pies, mrówka, słoń, królik, motyl, koliber, delfin, gwiazdka
)
sortowanie (filtrowanie) kanałów
dobra współpraca z Monoblockiem
plansza przy słuchaniu stacji radiowych (a nie czarny ekran)
możliwość nagrywania na zewnętrznym dysku USB
małe wymiary dekodera
bardzo dobry pilot[/ulist]
- Minusy:
[ulist=disc]za często się zawiesza (i restartuje), ale praktycznie tylko przy oglądaniu kanałów HD
brak możliwości przesuwania kanałów na własnych listach ulubionych
brak możliwości usuwania kanałów z pamięci dekodera
brak możliwości zmiany nazw kanałów i list ulubionych
brak możliwości wyświetlania teletekstu i napisów DVB z poziomu dekodera, mimo że na pudełku jest informacja mówiąca, że ten dekoder obsługuje te systemy
brak możliwości "przerzucania stron" na liście kanałów, czyli można się przesuwać tylko o jeden kanał, albo po prostu wpisywać numer danego kanału
słaby odbiornik IR, czy też słaby zasięg działania pilota - trzeba "precyzyjnie celować" w czujnik dekodera
przy włączaniu niektórych kanałów kodowanych, niebędących w ofercie CP ten taki graficzny "przerywnik" ładuje się do końca, po czym jest tylko czarny ekran zamiast jakiegoś komunikatu, typu "
Zakodowany sygnał", zaś na innych kanałach kodowanych pojawia się niezbyt fortunny komunikat o błędzie: "
Brak karty w dekoderze - włóż ważną kartę"
[/ulist]