Myślę, że szykuje się taki kosmiczny dekoder, taki, że Cyfrowy Polsat zbije na nim kokosy. Tylko obawiam się softu, który może nawalać, jak ten do innych tunerów CPT
Nazwa tego dekodera jest trochę dziwna (P-HD 6000) ciekawe co oznacza litera P - czyżby prototyp ?
Albo P od słowa "Pace" Moim zdaniem to będzie taka odpowiedź Cyfrowego Polsatu na dekoder Pace od Cyfry+ - z wyglądu obstawiam że to będzie takie skrzyżowanie wyglądu i funkcjonalności T-HD 1000 z Sagemcomem ESI-88
Pace to producent tunerów satelitarnych i kablowych - a producentem tego dekodera jest CPT nie Pace.
Mi w każdym razie chodzi o funkcje i wygląd tunera stworzonego przez Pace który to wygląda następująco:
Myślę że podobne rozwiązania CPT będzie chciał przenieść a właściwie skopiować do swojego najnowszego dzieła Przy okazji spokojnie sądzę że ten model wygryzie Sagemcoma ESI-88 tak że skończy on jak spora ilość nie obsługiwanych przez Cyfrowy Polsat tunerów a mianowicie wyląduje on w archiwum a wsparcie dla niego zostanie wycofane
może i tak, ale w nazwie tego dekodera nie może być użyte słowo "Pace" więc najprawdopodobniej chodzi o "Prototyp" pewnie jak dekoder trafi do sprzedaży to usuną literke "P" a tuner będzie się nazywał HD 6000.
Zobaczymy co z tego będzie. Ciekawe tylko czy jak P-HD 6000 będzie już w sprzedaży, to czy Sagemcom ESI-88 pozostanie dalej w ofercie, czy powoli wycofywany