Jesteśmy na dobrej fali i zastanawialiśmy się co możemy zrobić, aby podtrzymać dynamikę wzrostu i zdywersyfikować portfolio. W pierwszej kolejności myśleliśmy o przejęciach. Bardzo chciałem kupić stacje telewizyjne Religia.TV i Orange Sport. Widzieliśmy wiele synergii biznesowych w tych potencjalnych przejęciach. Niestety, do dziś nie rozumiem, dlaczego Grupa ITI nie sprzedała mi swojej stacji religijnej. Bardzo żałuję, że Religia.TV już nie nadaje, a my mogliśmy dać tej telewizji drugie życie i realizować CSR. Orange wybrał natomiast inną drogę dla kanału Orange Sport. Zastanawiałem się przez chwilę nad ogłoszeniem wezwania na akcje 4fun Media, bo ostatnio kurs ich akcji był dość niski, ale nie widzę synergii biznesowych z tą spółką. Postanowiliśmy zatem pieniądze odłożone na przejęcia zainwestować w nasze dwa nowe kanały tematyczne, które chcemy uruchomić w tym roku. Pierwszym z nich jest NUTA.TV HD.
(...)
W jakich sieciach kablowych i platformach można znaleźć już kanał?
Cieszę się, że nasi najważniejsi partnerzy darzą nas ogromnym zaufaniem i w miarę możliwości technicznych od razu włączają kanał NUTA.TV do swoich ofert. Obecnie prowadzimy rozmowy z platformą nc+, która już w ofercie ma nasze kanały Power TV i Adventure HD. Ten operator oferuje wyłącznie programy najwyższej jakości i możliwość wejścia z NUTA.TV na platformę nc+ byłaby dużym zaszczytem. Obecnie kanał NUTA.TV HD jest dostępny także w sieci Vectra oraz prawie 50 innych kablówkach. Wkrótce pojawi się w sieci Inea. Naszym planem dystrybucyjnym jest oczywiście wejście do wszystkich sieci kablowych w całej Polsce, ale wiem, że ten proces trwa nawet do dwóch lat.
Więcej w 9. numerze magazynu "Tv lider".(...)
W jakich sieciach kablowych i platformach można znaleźć już kanał?
Cieszę się, że nasi najważniejsi partnerzy darzą nas ogromnym zaufaniem i w miarę możliwości technicznych od razu włączają kanał NUTA.TV do swoich ofert. Obecnie prowadzimy rozmowy z platformą nc+, która już w ofercie ma nasze kanały Power TV i Adventure HD. Ten operator oferuje wyłącznie programy najwyższej jakości i możliwość wejścia z NUTA.TV na platformę nc+ byłaby dużym zaszczytem. Obecnie kanał NUTA.TV HD jest dostępny także w sieci Vectra oraz prawie 50 innych kablówkach. Wkrótce pojawi się w sieci Inea. Naszym planem dystrybucyjnym jest oczywiście wejście do wszystkich sieci kablowych w całej Polsce, ale wiem, że ten proces trwa nawet do dwóch lat.
Nawet nie wiedziałem, że Michał Winnicki chciał kupić Religię.TV i Orange Sport. W sumie to szkoda, że do tego nie doszło, bo może Religia.TV nadal by nadawała w jakiejś postaci, a Orange Sport może nie byłby w ruinie. A co do NUTY.TV to skoro są negocjacje z nc+ i padło stwierdzenie, że "ten operator oferuje wyłącznie programy najwyższej jakości" to czyżby chodziło od razu o wersję HD?