A to dobry wynik . Nie wiem, jak w przypadku Rybnika, ale u mnie w regionie częstochowsko-radomszczańskim świadomość istnienia MUX-a lokalnego wśród mieszkańców jest dość duża . Ludzi jednak interesuje, co tam się dzieje w regionie, a przy okazji mają też parę kanałów więcej, w tym STARS.TV.
Rekordowy kwiecień - STARS.TV czwartą stacją muzyczną w Polsce
Kwiecień br. był najlepszym w historii stacji. Z udziałem w czasie oglądania 0,24% stacja zajęła czwartą pozycję wśród stacji muzycznych.
STARS.TV sukcesywnie buduje widownię. W drugim roku nadawania stacja zwiększyła trzykrotnie swoją widownię (wzrost o 243 proc.) i wyprzedziła m.in. ITV i TV Disco.
Częściowo wzrost oglądalności pochodzi z widowni naziemnej - od lutego b.r. stacja jest dostępna naziemnie w wybranych miastach, m.in. w Rybniku, Tomaszowie Mazowieckim i Częstochowie. W kwietniu b.r. widzowie lokalnych multipleksów stanowili 1/3 widowni stacji.
OGLÄDALNOŚÄ KANAŁÓW MUZYCZNYCH W MAJU (amr, grupa 4+, AGB Nielsen)
POLO TV 43.929
ESKA TV 36.129
DISCO POLO MUSIC 10.752
4FUN 9.772
STARS.TV 6.035
ITV 5.772
TV DISCO 4.843
KINO POLSKA MUZYKA 2.984
RBL.TV 2.320
VH1 POLSKA 2.206
Kolejny dobry dla nas miesiąc, ponownie wygrywamy w kategorii "najdłuższy czas oglądania", wyszło 36 minut i 27 sekund, drugie POLO ma 31 minut i 28 sekund
Gratuluję . Ale też gratuluję Polsatowi - Disco Polo Music świetny wynik. Choć chyba porównywanie Was z Disco Polo Music jest nie na miejscu . Swoją drogą, wyniki Kino Polska Muzyka są słabe jak na ich zasięg.
KPM ma 42% zasięgu technicznego więc ten wynik jest katastrofalny. A co do DPM, muszę to powiedzieć... cokolwiek wystawisz na pozycję 23 na liście CP to zrobi wynik, idę o zakład Ale oczywiście niczego im nie ujmuję, może faktycznie tak dobrze grają