Stars.TVStars.TVStars.TVStars.TV
Awatar
redakcja tvpolsat.info
18-01-2013 00:28

Martwimy się o Was, bo chcemy, żebyście mieli pieniądze na dalszy rozwój icon_smile.
oficjalny przedstawiciel
18-01-2013 08:49

Dobra, dobra icon_smile

Bo to jest tak:
można grać reklamy w sumie od pierwszego dnia emisji. Po 12 minut w każdej godzinie. I dostać za to na koniec miesiąca 5 tyś złotych. Jest sens?? Nie ma! O tym ile zarobimy decyduje wskaźnik amr. Zasięg rośnie, amr rośnie i wydaje się, że od marca będzie on na takim poziomie, że emisja reklam zacznie mieć sens. Generalnie to co dostajemy w tej chwili z Nielsena jest bardzo zachęcające icon_smile
Awatar
redakcja tvpolsat.info
19-01-2013 18:15

A to Nielsen Was już mierzy oficjalnie czy to jakieś testowe pomiary dla Waszej wiadomości icon_smile?
oficjalny przedstawiciel
19-01-2013 19:55

Jak ktoś ma ochotę podpisać z Nielsenem umowę to automatycznie zaczyna być mierzony. Nielsen musi wiedzieć co jest grane i w ramach bonusa trochę danych nam podsyła icon_smile
Awatar
redakcja tvpolsat.info
19-01-2013 20:13

Rozumiem, dzięki za wyjaśnienie icon_smile.

A właśnie sobie przypomniałem - czy nie myśleliście, żeby wejść do oferty ipla jako kanał na żywo. Wiem, że macie swój stream, ale inne stacje też mają, a mimo to są w ofercie ipla, np. iTV, 4fun.tv, rbl.tv. Myślę, że teraz sporo abonentów CP ogląda, bo wszyscy mają za darmo pakiet iplaExtra icon_wink.
oficjalny przedstawiciel
19-01-2013 20:36

Może kiedyś do tego dojdziemy. W tej chwili jednak najważniejsze jest 5 największych kablówek na rynku i taka jedna platforma cyfrowa co ma nas w nosie icon_smile
Awatar
redakcja tvpolsat.info
19-01-2013 20:40

Ta platforma w ogóle nie lubi kanałów muzycznych, więc sami nie jesteście icon_wink. Oczywiście, co sprytniejsi abonenci sobie sami wyszukają, ale podejrzewam, że to Wam nic nie pomoże w badaniach oglądalności, bo albo Nielsen w ogóle takich osób nie policzy albo w stosunku do wielkości panelu liczba osób - abonentów CP, którzy sami Was znaleźli - jest marginalna.
oficjalny przedstawiciel
19-01-2013 20:50

I dokładnie trafiłeś w sedno problemu. Liczba abonentów CP którzy są świadomi i wiedzą, że mogą sami sobie wyszukać i dodać kanał FTA jest marginalna icon_cry
Udostępnij ten temat