Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000

Dekoder HD 5000

Awatar
redakcja tvpolsat.info
06-10-2011 20:52

Oficjalnie nie można, ale też już słyszałem, że niektóre dyski działają icon_smile. Widocznie jest to jakiś błąd po stronie CP.
wkręcam się
20-10-2011 16:43

"Urządzenie HDMI podłaczone do dekodera nie obsługuje HDCP."
Ten komunikat to jakieś szaleństwo, przecież nie wymienię nowej nagrywarki.
Na dodatek wyświetlany jest bez końca, kto to wymyślił i po co?
Raz mi wystarczy, już wiem, moja nagrywarka nie obsługuje HDCP.
Nie mogę nic nagrać bo komunikat jest na cały ekran i nie znika.

Gratuluję pomysłu, będę o nim pamiętał jak będę odradzał znajomym zakup CP.
wkręcam się
07-11-2011 17:03

Witam wszystkich! U mnie również HD 5000 sam w cudowny sposób zaktualizował sobie softa, oczywiście bez mojej wiedzy i interwencji, po prostu włączyłem i już było. Na początku byłem nawet mile zaskoczony, nowy wygląd i wogóle..icon_smile ten pomarańczowy kolor to już mi górą idzie ale wtedy mi to nie przeszkadzało icon_smile jedynym mankamentem był dziwny, krótki dźwięk podczas zmiany kanałów (trzask połączony z "szumem radiowym&quoticon_wink, na tyle głośny, że boje się o moje biedne głośniczki w tvicon_cry Minął chyba miesiąc i jest bez zmian, wrzuciłem nawet ustawienia fabryczne z nadzieją, że powróci mój stary, poczciwy sofcik i.. nicicon_cry
Miał może ktoś taki problem? Można jakoś wgrać stare oprogramowanie?
Awatar
redakcja tvpolsat.info
07-11-2011 17:25

Tak, ten problem występuje po podłączeniu dekodera kablem HDMI. Jest to usterka w oprogramowaniu i jedynym rozwiązaniem jest nowy soft, który jednak nie wiadomo, kiedy się pojawi. Niestety, starego oprogramowania nie da się przywrócić.
wkręcam się
07-11-2011 19:48

Dzięki za szybką odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie jeśli podłączyłbym dekoder poprzez SCARTa, czy znikną te trzaski? I jaki wpływ będzie to miało na programy w jakości HD?
Awatar
redakcja tvpolsat.info
07-11-2011 19:49

Znikną, ale nie osiągniesz jakości HD. Niestety.
Awatar
wkręcam się
08-11-2011 07:52

7 listopada kupiłem dtu 320 do hd 5000. Natychmiast wykryłem jego podstawową wadę. Otóż w momencie nagrywania jednego kanału nie jest możliwe oglądanie innego, albo zostanie nagrywanie przerwane. Czy może ktoś ma na to rozwiązanie? Oczywiście znam zasady podwójnego okablowania dekodera z możliwością nagrywania jednego kanału o odtwarzania innego, ale chyba nie w tym kierunku nastąpiła zmiana oprogramowania dekoderów HD5000. Proszę o Wasze zdanie.
Awatar
ekipa moderatorska
zwycięzca quizu
zwycięzca głosowania
08-11-2011 10:44

Niestety nic nie da się zrobić. Dekoder musi mieć podwójną głowice, żebyś mógł nagrywać jeden kanał, a drugi oglądać.
Udostępnij ten temat