Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000

Dekoder HD 5000

wkręcam się
17-03-2012 08:41

Wiadomo coś w sprawie wznowienia aktualizacji softu w naszych dekoderach...
Awatar
ekipa moderatorska
zwycięzca quizu
zwycięzca głosowania
17-03-2012 19:11

Jak tylko będziemy coś wiedzieć. Będzie news u nas icon_smile
wkręcam się
17-04-2012 08:34

Dekoder działa całkiem dobrze. Mam jednak problem z dźwiękiem 5.1 na telewizji TVN HD. Na innych stacjach działa bez zarzutów. Problem polega na tym, że po przełączeniu na dźwięk "org" dekoder przeważnie nie podaje głosu. Można go zmusić w ten sposób, że ustawiam na dekoderze dźwięk "org" i wyłączam dekoder. Po włączeniu chodzi na tych ustawieniach, jednak już podczas odtwarzania nagrania nie można go do tego zmusić. Dekoder mam podpięty do telewizora kablem HDMI. Z telewizora dźwięk podpięty do amplitunera kabelkiem optycznym. Bezpośrednie podpięcie z dekodera do amplitunera kabelkiem optycznym nic nie daje. Czy któryś z kolegów miał taki problem i może go rozwiązał????
wkręcam się
27-05-2012 18:42

Witam. Mam problem z dekoderem hd 5000. Dekoder posiadam od roku ale od około 4-6 dni pojawia mi się komunikat "Brak sygnału z anteny telewizji satelitarnej. Sprawdź połączenie lub konfiguracje dekodera." Komunikat pojawia się po okolo 5-10 min a czasem po 30 min. Dekoder podłączony jest do tv Sharp po przez hdmi (tv posiada 2 wejścia i na obu z nich ten sam komunikat) (wymieniłem kabel.przeczyściłem kartę i dalej ten sam problem. Proszę o pomoc.
Awatar
stały bywalec
27-05-2012 18:58

@PawianUK a jak tam wtyczka z anteny satelitarnej?Nie obluzowała się, a może już konwerter się psuje na talerzu?
wkręcam się
27-05-2012 19:46

Wtyczka z anteny ok specjalnie zdejmowałem konwerter i wymieniałem kabel łącznie z wtyczkami przy dekoderze i przy antenie więc może LNB (a jest opcja ze to może nie być wina konwertera tylko dekodera czy raczej konwerter??

Dodam ze po wyskoczeniu komunikatu wyłączam dekoder na jakąś minutę i włączam i działa przez jakieś 10 minut i dalej ten sam komunikat.

PC: Połączono dwa posty oraz poprawiono błędy ortograficzne.
Awatar
stały bywalec
27-05-2012 22:54

PawianUK wina może leżeć zarówno ze strony dekodera jak tez i z konwertera, możliwe ze coś się grzeje dlatego po pewnym czasie konwerter nie działa , ja kiedyś miałem coś podobnego
ale to się zazwyczaj działo przy deszczowej pogodzie okazało się ze walnięty był konwerter i po wymianie było ok, jeśli masz możliwość to sprawdź na innym konwerterze jeśli będzie to samo to jednak coś jest w dekoderze w układzie odpowiedzialnym za odbiór sygnału z konwertera
wkręcam się
29-05-2012 20:09

wiec tak, sprawdziłem LNB i okazało się że jest tam jakiś przełącznik przestawiłem z 5 na 3 i wczoraj działało przez około 2 godz. ale niestety dzisiaj już po około 10 min. problem pojawił się ponownie(zostaje mi opcja kupna nowego Lnb jeśli problem będzie nadal to znaczy ze to dekoder,ale mam nadzieję że po zmianie lnb wszystko będzie ok.
Udostępnij ten temat