Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000

Dekoder HD 5000

Awatar
bardzo ważna osoba
26-06-2012 22:44

Strefa Abonenta winna wam działać dopiero po 7 dniach.. niestety on to odczytuje z opoznieniem a ze soft teraz dopiero wgrany to chwile to potrwa
wkręcam się
28-06-2012 19:05

witam ponownie mam ten sam problem,po zmianie lnb wszystko było ok.aż do wczoraj odbieram sygnał prze około 5-10min i mam komunikat "Brak sygnału z anteny telewizji satelitarnej. Sprawdź połączenie lub konfiguracje dekodera." przywróciłem ustawienia fabryczne dekodera, zainstalowałem kanały CP na nowo i wznowiłem połączenie z satelitą,no i czekam....jak na razie działa już około 10 min...(czy jest mi ktoś w stanie udzielić pomocy?.
wkręcam się
10-07-2012 10:41

Witam serdecznie.
Posiadam Cyfrowy Polsat z dekoderem HD5000. Sieć domowa jest oparta na 3G/2Mbit/s (modem podłączony do routera wifi). Dekoder pobiera adres z sieci (podłączony bezpośrednio kablem do routera po LAN-ie) ale dostęp do IPLI mam tylko i wyłącznie po przeprowadzeniu przywrócenia ustawień fabrycznych na dekoderze. Wtedy Ipla działa normalnie. Po przejściu w tryb TV, a następnie ponownym uruchomieniu Ipla - dostaję tylko same błędy: 4171 Nie można odnaleźć adresu hosta, Zbyt długi czas oczekiwania itp. Po przywróceniu ustawień fabrycznych Ipla znów działa normalnie do pierwszego wyłączenia.
Pingi z komputera na adres dekodera działają cały czas, router działa normalnie, podłączenie do internetu jest cały czas aktywne.
Czy ktoś wie z czym może być problem? Ktoś ma podobnie u siebie?
Proszę o pomoc.
Z góry dzięki
Pozdrawiam
damianos
wkręcam się
25-07-2012 11:35

Witam, mam problem z dekoderem HD 5000. Posiadam Telewizor Sharp Aquos. Problem polega na tym że telewizor nie odbiera mi obrazu HD. na początku na kanale HDMI działało wszystko ok a pewnego dnia już nie. Na SCART1 kanały działają normalnie natomiast na HDMI nie... Telewizor posiada 3 wejścia HDMI pod żadnym nie działa. Kabel jest na 100% sprawny, laptop i inne sprzęty podłączone do telewizora przez kabel HD działają, dla pewności sprawdzałem inny kabel i to samo. Resetowałem ustawienia fabryczne na telewizorze i na dekoderze i nic. Czasem uda mi sie zrobić że jest dźwięk ale obrazu brak. Dekoder był sprawdzany w serwisie u nich działał w 100 procentach. Jakieś pomysły?

Z góry dziękuje i pozdrawiam. Niezadowolony posiadacz dekodera HD 5000 icon_smile
Awatar
ekipa moderatorska
07-08-2012 21:49

Dla 50 tys. dekoderów HD 5000 została wysłana nowa wersja oprogramowania - 1.80.1.5.
Aktualizacja dotyczy tylko ograniczonej partii dekoderów, których numery modułów zawierają się w przedziale od 1748724632 do 1748777711.
Nowa wersja umożliwia prezentacje dodatkowych danych w ramach usługi Strefa Abonenta.
W celu aktualizacji oprogramowania należy przejść do Standby na kilka minut lub ręcznie wybrać z Menu dekodera [Ustawienia -> Aktualizacja oprogramowania]
wkręcam się
22-08-2012 12:51

Witam !!!!
Mam mieć wymieniony dekoder na HD 5000 i mam pytanie czy coś się zmieniło odnośnie układania własnych list kanałów czy wygląda to nadal tak ubogo jak to było wcześniej opisywane ?
I czy ma wbudowany przełącznik diseqc ?
rozkręcam się
05-09-2012 17:42

czemu mi wyszukuje 280 kanałów a znalazło tylko 271 nie wiecie ?
Awatar
redakcja tvpolsat.info
05-09-2012 17:45

Piter_VC napisał(a):

Witam !!!!
Mam mieć wymieniony dekoder na HD 5000 i mam pytanie czy coś się zmieniło odnośnie układania własnych list kanałów czy wygląda to nadal tak ubogo jak to było wcześniej opisywane ?
I czy ma wbudowany przełącznik diseqc ?

Odnośnie własnych list nic się nie zmieniło.
Udostępnij ten temat