Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000

Dekoder HD 5000

wkręcam się
12-11-2012 19:25

Mam problem z dekoderem hd 5000-podczas oglądania programów HD, lub Historia -często zawiesza się a jeszcze częściej resetuje .Pożyczyłem dekoder HD 3000 i ten działa bez zarzutu na tej samej instalacji antenowej.Oddałem do sprawdzenia do punktu i tam panowie po około półtorej godziny stwierdzili że mam słaby sygnał antenowy bądż żle ustawioną antenę bo u nich nic się nie dzieje.Dekoder mam podłączony kablem hdmi (który był w zestawie) z telewizorem SHARP led FULL HD 100Hz.Podłączyłem ten dekoder w celu sprawdzenia pod instalację antenową na której pracował wcześniej wspomniany HD 3000 i po pół godziny też się wyłączył a póżniej też się zawiesił.Na moje oko winny jest dekoder ale w punkcie polsatu w Końskich ciężko jest wymienić na nowy bo wg nich prawidłowo może tylko specjalista ustawić antene kasując za to 50 zł bo przyczyną jast wg nich jak już wspomniałem złe ustawienie talerza.icon_redface
Awatar
ekipa moderatorska
12-11-2012 20:09

Pamiętaj aby dekoder testować zawsze w zestawie z zasilaczem z którym używasz w domu.Dośc często problemm nie jest dekoder a zasilacz. Być może APS testował na własnym zasilaczu.Ustaw dekoder na kanale z którym masz problemy.Naciśnij i przytrzymaj przez przynajmniej pięć sekund czerwony klawisz oznaczony "!" (ten pod klawiszem zamknij).Pojawi się okienko z parametrami, moc i siła sygnału.Obydwa paski powinny być zielone. Paski ne powinny ulegać gwałtownym zmianom, w tym zmianom koloru na żółty lub czerwony.
Jeśli sygnał jest ok, to podłącz dekoder pod inne wejście HDMI w telewizorze.
wkręcam się
13-11-2012 19:10

Zmieniłem zasilacz i gniazdo hdmi i nadal się wyłącza (resetuje) sam-to nie jest to jednak przyczyną
Awatar
ekipa moderatorska
13-11-2012 23:45

Jaki są wskazania parametrów sygnału o których pisałem ?
wkręcam się
18-11-2012 18:53

Witam wszystkich.
Mam takie pytanie może ktoś się orientuje w temacie. Zależało by mi+ aby mieć dostęp do Ipla. Problem jest taki, że mam bardzo daleko do routera i podłączenie kablem Ethernet nie jest możliwe.
Mam laptopa i może istnieje możliwość podłączenia go tak aby to działało.
A może jest jeszcze jakaś inna opcją która by zdawała egzamin?
Bardzo proszę o rady.
Pozdrawiam serdecznie Tomasz.
Awatar
piszę coraz więcej
18-11-2012 18:57

Hmm, o ile się dobrze orientuje można zrobić lokalną sieć internetową w domu. Wtedy laptop będzie łapał sieć internetową z routera a wyjście/wejście LAN będzie służyło jako modem. Możesz spróbować połączyć laptop i dekoder wejściem ethernet i ustawić dekoder jako urządzenie uprawnione do odbioru sygnału internetowego.

Ale o to, to już raczej na forach komupterowych musisz popytać icon_wink
wkręcam się
18-11-2012 19:30

Ustawienia mam 1080i-ale mam być może subiektywne odczucie wzrokowe że jakość programów HD w modelu 5000 jest iepsza niż w 2000.Zapytam inaczej - czy elektronika w obu modelach jest taka sama czy może w modelu HD 5000 jest może bardziej zaawansowana powodując przez to że jakość programów jest lepsza w sensie wizualnym.icon_question
Awatar
ekipa moderatorska
18-11-2012 21:07

W tych modelach elektronika jest różna.
HardyDemon napisał(a):
Witam wszystkich.
Mam takie pytanie może ktoś się orientuje w temacie. Zależało by mi+ aby mieć dostęp do Ipla. Problem jest taki, że mam bardzo daleko do routera i podłączenie kablem Ethernet nie jest możliwe.
Mam laptopa i może istnieje możliwość podłączenia go tak aby to działało.
A może jest jeszcze jakaś inna opcją która by zdawała egzamin?
Bardzo proszę o rady.
Pozdrawiam serdecznie Tomasz.

Co do udostępniania połączenia internetowego, to najprościej skorzystać z acces pointa,t który potrafi pracować w trybie klienta wifi np. takiego http://allegro.pl...50349.html
Łączysz przewodowo dekoder do AP a ten łączy się bezprzewodowo do twojego routera wifi.
Udostępnij ten temat