Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000

Dekoder HD 5000

rozkręcam się
24-11-2012 16:07

mam pytanie: otóż na różnych dwóch pietrach w domu mam TV i router. Mam w całym domu internet ale nie dam rady ze względu na odległość podpiąć dekodera do routera. Da się dokupić nowy router i podłączyć ten nowy do dekodera i ipla będzie? czy raczej nie ma szans?
prosze o pomoc icon_green
Awatar
ekipa moderatorska
25-11-2012 13:44

Jak masz rozprowadzony interntet w domu, czy to jest sieć bezprzewodowa ?
rozkręcam się
25-11-2012 14:27

Odys napisał(a):

Jak masz rozprowadzony interntet w domu, czy to jest sieć bezprzewodowa ?

szczezre nie wiem
mam liveboxa podłaczonego do głównego komputera stacjonarnego i od niego jest interent na cały dom icon_smile
Awatar
ekipa moderatorska
25-11-2012 15:40

Livebox ma dość słaby zasięg wifi.Najprościej jest skorzystać z acces pointat'a, który potrafi pracować w trybie klienta wifi np. takiego http://allegro.pl...50349.html
Łączysz przewodowo dekoder HD5000 do acces pointat'a a ten łączy się bezprzewodowo do Livebox.
rozkręcam się
25-11-2012 15:55

Odys napisał(a):

Livebox ma dość słaby zasięg wifi.Najprościej jest skorzystać z acces pointat'a, który potrafi pracować w trybie klienta wifi np. takiego http://allegro.pl...50349.html
Łączysz przewodowo dekoder HD5000 do acces pointat'a a ten łączy się bezprzewodowo do Livebox.

ale w tym akurat pokoju mam dobry zasięg bo siedzę z laptopem tam i jest 3-4 kreski, bo ten pokój co jest livebox jest nad tym co jest dekoder tylko z różnych stron pokoju sa i kabel bym musiał przez cały pokój ciągnąć icon_cry także na pewno by było ok. a mam na oku dośc tani router więc woałbym przez rutera icon_green
Awatar
ekipa moderatorska
25-11-2012 18:32

Nie potrzebujesz routera ponieważ jest nim livebox. Potrzebujesz urządzanie, które podłączy się do sieci bez przewodowej livebox'a a z drugiej strony ma etherent aby podłączyć HD 5000, to wszystko. Resztę masz w moim poprzednim poście.
Awatar
bardzo ważna osoba
17-12-2012 20:19

Mam taki problem. Co jakiś czas włączenie dekodera skutkuje zawieszeniem się, tzn nie wysyła obrazu, dźwięku, nie reaguje na pilota (ale odbiera z niego sygnał - przy przyciśnięciu przycisku na pilocie, kropka na dekoderze miga) ani na przyciski na dekoderze. Nie da się wyłączyć, trzeba odłączyć od prądu, dopiero wtedy działa normalnie. Pomożecie? icon_smile
Awatar
redakcja tvpolsat.info
17-12-2012 20:27

Ja mam więcej podobnych zwieszeń, zwłaszcza jak złapie źle nagrane nagrania (wtedy znika obraz - czarna plansza również na kanałach) lub w czasie korzystania z ipla, jak się zawiesi, to na amen icon_wink. Wtyczka wtedy tylko pomaga, nic innego. Ot, takie uroki tego dekodera icon_wink.

Aczkolwiek zwiechy zaraz po włączeniu to mi się nie zdarzają.
Udostępnij ten temat