AG napisał(a):
Coś mi się wydaje, że nowego softu do wszystkich HD 5000 szybko się nie doczekamy - za dużo informacji o bugach od posiadaczy tego staruszka jest.
A jak wy sądzicie?
Ja też uważam, że na 100% egzemplarzy HD 5000 nowego softu CPT HD prędko nie zobaczymy, a tym bardziej na innych modelach. Zwłaszcza po tym, co napisał
@Odys mam daleko idące obawy, ile to może finalnie potrwać.
Odys napisał(a):
Większość użytkowników nie jest gotowa na takie zmiany, dlatego każdy operator tego typu zmiany wprowadza powoli, aby móc zapewnić każdemu wsparcie po zmianie oprogramowania np. na infolinii.
Dla mnie trochę dziwna logika, że ktoś może nie być gotowy na zmiany, bo wbrew pozorom schemat działania zawsze jest podobny, czyli choćby przełączanie z poziomu listy kanałów, albo wybieranie numeru kanału z pilota. Podstawy zawsze jakieś są, a kolorystyka może być inna. Wystarczy czytać, zwłaszcza jeśli grafika jest intuicyjna.
Tak samo jak z nowym dekoderem, np. jak ktoś decyduje się wymienić PVR 7000 na EvoBoxa PVR to musi się liczyć z tym, że będzie zupełnie inny interfejs, a pewnie takich abonentów trochę jest.
Najlepiej byłoby, jakby była opcja udostępniania softu każdemu chętnemu, kto chciałby mieć w pierwszej kolejności. Np. poprzez ściągnięcie plików i instalację softu z poziomu pamięci USB, ale cóż - nie można mieć wszystkiego na zawołanie. Trzeba czekać.